![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, proszę o poprawne sformatowanie tego banalnego kodu:
Generalnie nie wiem jak poprawnie połączyć $kolor z $kolorid, tak żeby zrobić pętle zmieniającą $kolor na $kolor1, $kolor2 itd. Wiem że to pewnie banał, ale proszę o wyrozumiałość, próbowałem na kilka sposobów i zwsze coś nie tak :/
Powód edycji: Dodałem tag. /webdicepl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 15 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wygląda na to, że chcesz używać zmiennych o różnych nazwach i rotacje kolorów uzyskać wywołując te "różne nazwy", cofając sie do idei wychodzi na to, że po prostu trzeba Ci rotacji przez kilka wartości, czego generalnie nie wykonuje się przez tworzenie dynamicznych nazw zmiennych a przez tablice
ta metoda jest chyba najszybsza, ale pracujesz na kopii tablicy $kolory, czyli nie możesz zmienić wartości pól
jeżeli koniecznie potrzebne będzie użycie jakiegoś ID lub zamierzasz w pętli modyfikować wartości tablicy, to pracuj na oryginale odwołując sie do id koloru:
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Przenoszę na Przedszkole.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:36 |