Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP][HTML]Hiperłącze WYSIWYG, hiperłącza (podkreślanie, zmiana tła, zmiana koloru po najechaniu etc)
ketrab

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

potrzebuję pomocy dotyczącej edycji hiperłaczy w WYSIWYG. Chodzi oczywiscie o standardowe sprawy jak zmiana koloru tła po najechniu lub podkreślenie itd.

Interesuje mnie gdzie nalezy wpisywac poszczególne komendy do ramki pojawiąjcej się w WYSIWIGu w edycjach juz działającego hiperłącza.

Z gory dziekuję za podpowiedzi

(IMG:http://img519.imageshack.us/img519/4018/wysiwygmc5.jpg)

Ten post edytował ketrab 7.08.2008, 08:04:14
Go to the top of the page
+Quote Post
phpion

Grupa: Moderatorzy

Wystarczy, że pod edytor podepniesz własny plik ze stylami (jak to zrobić - szukaj w dokumentacji). Wtedy nie musisz nic modyfikować; jedynie jeśli twoje linki mają nadaną jakąś klasę (a.klasa) to w polu "Nazwa klasy CSS" wpisz "klasa".
+Quote Post
ketrab

-----

Coś powalcze, bardzo Ci dziękuję za informację ale chyba jednak trzeba gdzies wklepac te komendy bo gdy w miejscu style nie mam notatki NONE,

tekst bedzie podkreslony....

Nie wiem poprosu gdzie nalezy wklepac coś w stylu:

<html> 
<head> 
<style> 
a:hover 

text-transform:uppercase; 

</style> 
</head> 

<body> 
<a href="start.html">Najedź kursorem na łącze</a> 
</body> 

</html>
+Quote Post
artur81

Ostrzeżenie: (10%)
X----

co chcesz konkretnie osiągnąć, bo z Twojego posta niestety nic nie zrozumiałem...

Chodzi o to żeby link nie był domyślnie podkreślony a dopiero po najechaniu się podkreślał(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)

Jeśli tak to
  1. a {
  2. text-decoration:none;
  3. }
  4.  
  5. a:hover {
  6. text-decoration:underline;
  7. }
+Quote Post
ketrab

-----

Tak dokładnie, tylko podpowiedz prosze gdzie to wpisac w ramkę którą wkleiłem na górze od WYSIWIGu.
Jesli wpisze np tak jak ponizej to niestety nie działa....

(IMG:http://img378.imageshack.us/img378/8601/76657174fz2.jpg)

A moze inaczej. Kod hiperłacza wygląda następująco:
1. Dane informacyjne firmy.</span></span></a><span style="font-family: Tahoma;"><br />
</span></span><span style="font-size: small;"><a style="text-decoration: none;" href="#2."><span style="font-family: Tahoma;"><span style="color: rgb(102, 51, 0);">

Gdzie wkleic komende, zeby link był podkreślona po najechaniu myszką lub dodatkowo pojawiało się tło....

w ktorym miesjcu muszę wkleić komende hover text-decoration: underline; zeby hiperłącze się podkręslało

<p><span style="font-size: small;"><a href="#1." style="text-decoration: none;"><span style="font-family: Tahoma;"><span style="color: rgb(102, 51, 0);">1. Dane informacyjne firmy.</span></span></a><span style="font-family: Tahoma;"><br />

Ten post edytował ketrab 7.08.2008, 09:37:38
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:25