![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuję pomocy dotyczącej edycji hiperłaczy w WYSIWYG. Chodzi oczywiscie o standardowe sprawy jak zmiana koloru tła po najechniu lub podkreślenie itd. Interesuje mnie gdzie nalezy wpisywac poszczególne komendy do ramki pojawiąjcej się w WYSIWIGu w edycjach juz działającego hiperłącza. Z gory dziekuję za podpowiedzi (IMG:http://img519.imageshack.us/img519/4018/wysiwygmc5.jpg) Ten post edytował ketrab 7.08.2008, 08:04:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wystarczy, że pod edytor podepniesz własny plik ze stylami (jak to zrobić - szukaj w dokumentacji). Wtedy nie musisz nic modyfikować; jedynie jeśli twoje linki mają nadaną jakąś klasę (a.klasa) to w polu "Nazwa klasy CSS" wpisz "klasa".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś powalcze, bardzo Ci dziękuję za informację ale chyba jednak trzeba gdzies wklepac te komendy bo gdy w miejscu style nie mam notatki NONE,
tekst bedzie podkreslony.... Nie wiem poprosu gdzie nalezy wklepac coś w stylu: <html> <head> <style> a:hover { text-transform:uppercase; } </style> </head> <body> <a href="start.html">Najedź kursorem na łącze</a> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
co chcesz konkretnie osiągnąć, bo z Twojego posta niestety nic nie zrozumiałem...
Chodzi o to żeby link nie był domyślnie podkreślony a dopiero po najechaniu się podkreślał(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Jeśli tak to
|
|
|
![]()
|
|
Tak dokładnie, tylko podpowiedz prosze gdzie to wpisac w ramkę którą wkleiłem na górze od WYSIWIGu.
Jesli wpisze np tak jak ponizej to niestety nie działa.... (IMG:http://img378.imageshack.us/img378/8601/76657174fz2.jpg) A moze inaczej. Kod hiperłacza wygląda następująco: 1. Dane informacyjne firmy.</span></span></a><span style="font-family: Tahoma;"><br /> </span></span><span style="font-size: small;"><a style="text-decoration: none;" href="#2."><span style="font-family: Tahoma;"><span style="color: rgb(102, 51, 0);"> Gdzie wkleic komende, zeby link był podkreślona po najechaniu myszką lub dodatkowo pojawiało się tło.... w ktorym miesjcu muszę wkleić komende hover text-decoration: underline; zeby hiperłącze się podkręslało <p><span style="font-size: small;"><a href="#1." style="text-decoration: none;"><span style="font-family: Tahoma;"><span style="color: rgb(102, 51, 0);">1. Dane informacyjne firmy.</span></span></a><span style="font-family: Tahoma;"><br /> Ten post edytował ketrab 7.08.2008, 09:37:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:25 |