![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Razem z kumplami założyłem na 'moim' serwerze php-fusion i działało jeden dzień:
Następnego dnia wyskoczyła mi niemożność odnalezienia pliku ep_phpsettings.frm, gdzie komunikat brzmi tak:
Cały błąd brzmi tak:
Na dodatek wszystkie bazy danych MySQL (było ich 3) wyzerowały się, mają rozmiar 0KB i liczbę użytkowników -2. O co kaman? Co sie stao? Ten post edytował krzywomordus 6.08.2008, 10:30:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wróżkami jesteśmy? Skąd mamy wiedzieć?
Mógła baza danych paść, mógł być atak etc... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedy ja sam nie wiem, co napisać.
Jaki atak? Przede wszystkim jak to naprawić? Czy zostaje tylko pomoc techniczna? >< EDIT: Nowa informacja - w PHPMyAdmin nie mam uprawnień do robienia nowej bazy. ![]() Ten post edytował krzywomordus 6.08.2008, 10:48:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to po co piszesz, jak nie wiesz co napisać
![]() Napisz do jakiegoś BOK-u/obsługi technicznej, bo tutaj przy takich szczątkowych informacjach ciężko pomóc. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiele serwisów posiada coś takiego jak logi błędów czy logi www. Jeśli to masz, to od tego należałoby zacząć, jeśli nie, to pewnie obsługa serwera dysponuje czymś takim.
To że nie masz uprawnień do robienia nowej bazy to jeszcze nic. Może masz limit do tych trzech po prostu, często tak jest, że sprzedaje się limitowaną ilość baz. |
|
|
![]()
|
|
NIe nie nie, do wyboru mam 3 bazy, a tylko 2 są... przynajmniej teraz.
W phpMyAdmin zauważyłem jakąś dziwną bazę, różniącą się od innych, nazywa się "information_schema (17)". Ma też inne kodowanie. Może to przez to? Największy problem polega na tym, że ja nie mam uprawnień do KASOWANIA tych baz. Ale dobrze. Dzięki za informację, że to tylko szczątkowe... ekhm... informacje ![]() Napiszę do pomocy technicznej, zobaczę może coś wymyślą. Ten post edytował krzywomordus 6.08.2008, 11:17:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
information_schema to domyślna baza mysql - są tam informacje między innymi potrzebne do działania bazy. Zainstaluj sobie mysql-a lokalnie i tam również ona będzie.
|
|
|
--Krzywomordus-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hmmm.
To była chwilowa awaria. Już wszystko wróciło do normy. Ale w nagrodę dostaniecie pomógł ;] ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdejmuję pomógł wszystkim. "Pomógł" ma służyć temu żeby inny wiedzieli, że w wątku pojawiła się wartościowa odpowiedź. Póxniej podczas szukania można łatwo odnaleźć infomacje, które pomogły innym.
To nie jest metoda nagradzania wszystkich za to, że Ci w ogóle odpisali. ~Shill, ~radex_r przykro mi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:18 |