![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam chcę zrobić obsługę błędu w formularzu rejestracji chodzi mi o to że jak ktoś nie wpisze loginu to wyskoczy "Wpisz login"
napisałem żeby sprawdzić obsługę tylko pola login zrobiłem to tak:
ale wyskuje mi Fatal error: Call to undefined function error_message() in /home/aikon/domains/elaz.eu/public_html/james/reg.php on line 41 ( w tym kodzie co dałem to 23 linijka) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i czego oczekujesz skoro nie ma w PHP takiej funkcji jak error_message()?
Musisz taką sobie napisać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 12 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak dla ciebie, ale widać wywołujesz funkcję, która nie istnieje - w manual takowej nie znalazłem Jeśli takowa jednak napisałeś, to z pewnych powodów nie jest widoczna w tej części kodu
Pozdrawiam Inti |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeżeli nie wiesz jak takową napisać, to najprosztszą funckją tego typu będzie coś takiego:
Kod function error_message($wiadomosc) {
print($wiadomosc); exit; } -------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:35 |