![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2008 Skąd: Lutcza Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam mam taki mały problem iż mam bazę danych a w niej kolumna tresc (utf8-polish)
I przy połączeniu z bazą mam SET NAMES utf8 Gdy dodaje rekord z polskimi znakami np: "Witam wszystkich webmasterów ![]() To do bazy dojdzie tylko "Witam wszystkich webmaster" za pomoc z góry dzięki ;p -------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postaram się pomóc Ci w taki sposób, że przeniosę wątek na właściwy dział. Nie musisz mi za to dziękować.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 5 Dołączył: 26.01.2008 Skąd: Lutcza Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
wg. mnie źle postąpiłeś, ponieważ to w przeglądarce widać,
![]() żal ![]() -------------------- POMOGŁEM ? Wciśnij "Pomógł" , dzięki !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak piszesz długopisem po kartce i zaczyna Ci przerywać to wymieniasz kartkę czy wkład?
Myśl trochę, problemy rozwiązuje się u źródła. A tu źródłem problemu jest baza danych i zagadnienia z nią związane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
A jak piszesz długopisem po kartce i zaczyna Ci przerywać to wymieniasz kartkę czy wkład? Istnieje prawdopodobieństwo, że kartka jest utłuszczona ![]() ![]() @Zmorcia: zobacz co masz w źródle HTML: czy ciąg ucina się na "webmaster" czy też są po nim jakieś "robaki". Ponadto sprawdź jakie jest kodowanie pliku PHP, w którym wyświetlasz dane (nie tag <META> tylko kodowanie znaków). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:06 |