![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-policjantka Nella- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
zupełnie nie orientuję się w PHP, umiem tylko HTML. Ściągnęłam skrypt księgi gości, działa wspaniale, jestem super zadowolona. Ale jak zrobić, aby czcionka w tym całym skrypcie była Arialem, a nie Times New Romanem, jak jest teraz? Bardzo bym prosiła! P.S. Chciałam sama zobaczyć, jak się zmienia czcionki w PHP, ale jakoś nie mogę się zorientować, jak to wstawić wszystko do tego kodu. Chyba tu na początku jest możliwość zmiana kolorów itd., więc pewnie można i dostawić odnośnie czcionki... Pomógłby ktoś przedszkolakowi ![]()
Powód edycji: poprawiam bbCode (ociu)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widze, to tu nie ma mozliwosc zmiany, musisz ręcznie. Znajdź kod gdzie jest wyświetlany tekst, i dodaj w stylach
Kod font-family:Arial;
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 47 Pomógł: 7 Dołączył: 6.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widzisz znaczniki font? no i dopisujesz parametr face=\"Arial\" (Te \ muszą być ze względu na zastosowanie w kodzie PHP: ""). Oto przykład
Kod $this->COMMENTS[0] = "<b><font color=\"black\" face=\"Arial\">* Pola obowiązkowe.</font></b>";
Ten post edytował Petermechanic 20.07.2008, 09:19:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 30.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej użyć CSS, ale można też tak jak Petermechanic.
-------------------- ?>
|
|
|
--Nella-- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jak zrobić, żeby właśnie wszystkie napisy w tej księdze były w Arialu? Co trzeba wpisać. Bo, gdy dodam do fontów, to tylko w przypadku napisów, które określają fonty mam czcionkę w Arialu. A inne? Jak zdefiniować styl w php? Podpowie ktoś? Dzięki za pomoc Moli, Petermechanic i Spykaj.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ten skrypt posiada style css? Jeżeli tak to dodaj coś takiego:
Kod body { font-family: arial; } A jeżeli nie ma to do głownego pliku dodaj miedzy <head> coś takiego: Kod <style type="text/css"> /* <![CDATA[ */ body { font-family: arial; } /* ]]> */ </style> I po kłopocie. @ sorka to chyba przez reklamę proszku do prania ![]() Ten post edytował qba10 20.07.2008, 15:21:54 -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--Nella-- |
![]()
|
Goście ![]() |
WIELKIE DZIĘKI!
Kochani naprawdę jesteście, super jest to forum; pisałam zawsze odnośnie HTML lub PHP na innym, to byłam traktowana jak idiotka, wyzywano mnie, w ogóle nie odpowiadano; a tu wszyscy tacy skłonni do pomocy. Najchętniej bym wszystkim dała podziękowanie! Dzięki chłopaki ))) Może być i Ariel, mi to już wsio rawno )) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:33 |