![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wkleiłem do swego skryptu taki kod php:
Strona strasznie długo się ładowała a jak się załadowała wyskoczyło cos takiego: Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\AppServ\www\test\system\jadro\e-door\functions\polaczenie.php on line 156 W lini 156 znajdowała się własnie ta funkcja. Co jest takiego strsznego w tej funkcji że obciązyło tak mocno serwer? Ten post edytował qba10 18.07.2008, 15:05:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy to cała funkcja fetch_array? Podaj większą część kodu klasy i warunki jej wykonania, inaczej nikt nie będzie w stanie Ci pomóc (chyba, że jest jasnowidzem).
Cytat Co jest takiego strsznego w tej funkcji że obciązyło tak mocno serwer? Prawdopodobnie to następstwo rezultatu funkcji (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten sposób, który pokazałem w poście wyżej jest chyba jednak nie prawidłowy.
I tu moje pytanie. Jak dynamicznie zmieniać nazwę funkcji. Ta funkcja w poście u góry miała służyć do tworzenia funkcji mysql_fetch_array(), lub pg_fetch_array() wzależności od wartości pola $rodzaj. Niestety teraz nie mam żadnego pomysłu jak to zrobić zachowując zasdę regułu DRY . Czy wogólę można coś takiego zrobić tak jak naprzykład dynamiczne zmienne? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 3 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: self::display() Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 00:21 |