![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Marysia- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam jestem raczkująca (a raczej ledwo pełzająca) w języku php i nie potrafie sama tego rozwiązać. Chodzi o poprawienie kodu w skypcie php tak bym dostawała treść zawartą w e-mailu, bo już probowałam to różnie napisać i nic z tego nei wychodziło.
Zrobiłam prosty formularz w html, w którym wpisuje się kod produktu i ilość sztk. oraz plik php ze skryptem. Bardzo chciałabym to otrzymywać w takiej postaci (jeśli to możliwe ![]() od: katalog: produkt1 ilosc1 produkt2 ilosc2 produkt3 ilosc3 .... itd Zauważyłam też, że pomimo nie sepłnienia warunków w skrypcie, i tak dostaję (pustego) maila na pocztę. Jak to zmienić? Pozatym zastanawiam się czy możliwe jest żeby dodać jakoś skrypt "date" do tematu dochodzących zamówień? Niestety moje grzebanie się w kodzie znów nie zaowocowało, ale może ktoś lepiej się orientujący mógłby tu pomóc ![]() tu są moje kody
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ufff ale namieszane...
![]()
to tak na początek Ten post edytował piotrooo89 11.07.2008, 19:40:19 -------------------- |
|
|
-Marysia- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hm rzeczywiście teraz otrzymuję treść wiadomości ale wygląda to niestety tak (może to kwestia tego, że dostaję wiadomości jako zwykły txt a nie html ...)
![]() <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <html> <head> <title>ZamĂłwienie</title> </head> <body> ImiÄ: <strong>Maria</strong> Email: <strong>moj.e-mail@com.pl</strong> Katalog: <strong>10</strong> <table> <tr> <td>produkt</td></td>ilosc</td> <td>10000</td></td>2</td> // i tu rĂłwniez wszystkie az dojdziesz do 10 <td>17474</td></td>1</td> <td>11699</td></td>5</td> <td></td></td></td> <td></td></td></td> <td></td></td></td> <td></td></td></td> <td></td></td></td> <td></td></td></td> <td></td></td></td> </tr> </table> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
to zmaż:
Kod // i tu rĂłwniez wszystkie az dojdziesz do 10 a widzę że masz jakieś inne kodowanie. zamień na:
a wiesz może jakie masz kodowanie na serwerze? -------------------- |
|
|
-Marysia- |
![]()
|
Goście ![]() |
hm.
Po zmianie na iso-8859-2 w ogole nie wysyła na maila i nie dostaję komunikatu na stronie... a przy utf-8 wysyła się z tym dziwnym przetworzeniem polskich znaków. Co do kodowania samego serwera to na jakimś forum doczytałam że na cba.pl jest niby to kodowanie utf-8 ale ma jakieś dziwne problemy i za każdym razem u każdego stwarza tego typu problem. Usunęłam komentarz w środku "tresci" ale tak czy siak widzę w e-mailu strukturę html... Przykro mi że mój formularz jest taki kłopotliwy ^^ |
|
|
-Marysia- |
![]()
|
Goście ![]() |
Trochę się bawiłam ale nie wiem czy znowu nie namieszałam w kodzie. W każdym razie przynajmniej kodowanie znaków zaczęło chodzić poprawnie.
Zauważyłam taką rzecz: otoż przy nie wypełnieniu wymaganych pól, nie dostaję komunikatu na stronie, że zamówienie nie zostało wysłane ![]() Pozatym mail dostaję cały czas o takiej samej postaci. Czy nie ma innego sposobu na przekazanie treści niż przez kod html ![]() Byłabym wdzięczna za info ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$ok = mail($do, $tytul, $tresc, $headres);
Literówka, $headers zamiast $headres :] -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
-Marysia- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rzeczywiście literówka
![]() |
|
|
![]() ![]() |