![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam obrazek o wymiarach: 348x128. Wstawiłem go do dokumentu:
Pod obrazkiem (tzn. między obrazkiem i dolnym obramowaniem) jest przerwa jakieś 3px. Tak jakby ten obrazek miał większą wysokość. Jak zmniejszę wysokość to pojawia się boczny scroll. Macie jakiś pomysł? ps. kombinowałem z font-size: 0px; ale to pomaga tylko w ff a w operze jest nadal ta przerwa. Ten post edytował Jarod 3.07.2008, 16:12:30 -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj wyświetlić obrazek jako "display: block"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj wyświetlić obrazek jako "display: block" Próbowałem ![]() ![]() Ten post edytował Jarod 3.07.2008, 16:08:10 -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie się to nie pojawia, bez względu na dołożony obrazek.
Jedyne co tak na sucho mi przychodzi do głowy to zlikwidowanie scrolla przez overflow: hidden; ps. Przeglądarka taka jak Opera ma domyślnie ustawioną najniższą czcionkę bodajże 9px. W firefoksie trzeba to ustawiać ręcznie, ale również się da, dlatego zmniejszanie czczionek nie jest przeważnie dobrym rozwiązaniem. @edit Jako że u mnie tego nie ma ani na Firefoksie ani na Operze wydaje mi się, że coś innego Ci miesza tak na marginesie. Ten post edytował Shili 3.07.2008, 16:14:10 |
|
|
![]()
|
|
U mnie się to nie pojawia, bez względu na dołożony obrazek. Poprawiłem kod w pierwszym poście - może teraz zobaczysz. Jedyne co tak na sucho mi przychodzi do głowy to zlikwidowanie scrolla przez overflow: hidden; Scroola nie będzie ale będę wiedział że obrazek wypływa poza kontener header - błą będzie z tym, że nie widoczny dla zwykłego usera... Zaraz zamieszczę fotke. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
Tylko tak informuję, że u mnie nadal jest bez żadnej przerwy. Poczekam na tą fotkę i jeśli jeszcze będę w pracy i wpadnę na jakiś pomysł, to dam znać.
ps. W ostateczności błędy warto w ten sposób ukrywać przed użytkownikami. Zwłaszcza jeśli rozwiązanie problemu jest trudne, a obejście proste, ale może ktoś inny wpadnie jeszcze na pomysł czemu się tak dzieje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jakim celu ten obrazek jest wsadzony do znacznika <p/> ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
KLIK
A w jakim celu ten obrazek jest wsadzony do znacznika <p/> ? Blok header będzie podzielony na dwie części. W lewej będzie obrazek pływający do lewej, w prawej inny blok pływający do prawej. Może rzeczywiście bardziej nadaje się do tego <div> zamiast <p> -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Shili już o tym pisała, ale może dawałeś styl w złym miejscu:
Nakierowałeś mnie. Zamieniłem:
na
i jest ok. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz. Przecież <p> jest domyślnie wyświetlany jako blok, więc obrazek także powinien być.. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie, p to p, a img to img
![]() PS: dzięki za "pomógł" ale to Shili pierwsza podała Ci poprawne rozwiązanie. Ten post edytował phpion 3.07.2008, 16:50:22 |
|
|
![]()
|
|
PS: dzięki za "pomógł" ale to Shili pierwsza podała Ci poprawne rozwiązanie. Niby tak ale mało precyzyjnie ![]() -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blok header będzie podzielony na dwie części. W lewej będzie obrazek pływający do lewej, w prawej inny blok pływający do prawej. Może rzeczywiście bardziej nadaje się do tego <div> zamiast <p> Jeśli to będą obrazki to same sobie poradzą z pływaniem. Nie trzeba komplikować struktury i umieszczać ich w żadnych innych pudełkach ![]() Ten post edytował JoShiMa 4.07.2008, 07:35:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 2 Dołączył: 17.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prościej zamiast <div id="header> zrobić <div id="header_left"> </div> <div id="header_right"> </div> dorzucasz tylko odpowiednie rozmiary i położenie wobec siebie float:left
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:00 |