![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym napisać skrypt, który zaloguje się do portalu gmail.com podając swoje dane a następnie pobierze zawartość strony wyświetlającej się po poprawnym zalogowaniu. Wiem, że powinno dać się to zrobić za pomocą biblioteki cURL, jednak nie udało mi się w nią wgłębić w wystarczający sposób. NA inne serwisy udało mi się zdalnie zalogować, ale na gmail nie moge ;/ Proszę o jakąś pomoc, albo chociaż linki gdzie możnaby takową uzyskać. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzucę Ci dwa linki. Szczerze mówiąc nie zagłębiałem się zbytnio, bo już nie ta pora, ale może się przydać:
http://www.woyano.com/view/474/How-To-Access-Gmail-With-PHP http://www.google.com/search?q=gmail+login+%2Bcurl+%2Bphp ![]() ps. co do nieudanych prób logowania na Gmail - może nie masz zainstalowanej biblioteki ssl? Cytat And because GMailer always connects to Gmail via SSL, you may also need OpenSSL for CURL to talk SSL.
Ten post edytował sowiq 3.07.2008, 03:13:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ściągnąłem libgmailer i testuje przykladowy kod:
Niestety ciągle zwraca NULL. Niby nie wyrzuca błędów do construct oraz connect żadnych, ale nie zwraca nic ciekawego :/ macie pomysł dlaczego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W opcjach poczty musisz pozwolić na logowanie z zewnątrz.
Zaloguj się do GMaila i poszukaj w settings. |
|
|
![]()
|
|
Włączyłem IMAP Access i dalej to samo. W Settings nic odnośnie połączeń z zewnątrz nie znalazłem. Dodatkowo wyczaiłem kod błędu i zgodnie z dokumentacją brzi on:
Gmail redirect to login screen ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostajesz to bo tam pewnie są jakieś przekierowania po zalogowaniu. Musiałbyś prześledzić jak wyglądają żądania.
A co w ogóle chcesz pobrać po zalogowaniu? Bo może niepotrzebnie się logujesz do strony. Może po prostu zaloguj się do serwera pocztowego, jeśli chcesz wyciągać maila. |
|
|
![]()
|
|
No w zasadzie to potrzebuje treści nieprzeczytanych mailów.
|
|
|
![]()
|
|
Hmmm, to dużo łatwiej (nie znam tego libgmailer) zapiąć do tego bibliotekę imap z PHP.
Po prostu podłącz się pod serwer pocztowy a nie pod www. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 22 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak mówią - do czytania maili wystarczy imap" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
Na dobry początek zarzucę ci kodem który wypisze ci wszystkie nieprzeczytane/niepobrane maile z twoje skrzynki na gmailu, ale nie ma problemu żeby je przeczytać:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:57 |