![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnosnie powyższej konstrukcji. Dajmy na to ,ze jestem administratorem strony i moj nick na stronie to glukozamina . Jako admin chce miec dostep do niektorych opcji tylko sam . Czy do tego mam jakos użyc Czy mógl by ktoś mi napisac taką konstrukcję ? 2 pytanie.
to jest czesc skryptu shoutbox jak zrobic aby każdy wpis wyświetlał się w wierszu na niebieskim tle a nastepny np na beżowym tle? I wierz w którym sie wyświetla żeby miał border 1 . Zakupiłem książke o php jednak tam nie ma tego wytłumaczonego . A chcialbym zrobic jakies proste forum i system newsow do tego drugie potrzebuje także powyższy skrypt abym tylko ja mógł dodawac newsy. Jeszcze jedno dajmy na to ,że jest zalogowanych 2 użytkowników . I chcę by gdzies było wyświetlane jacy to użytkownicy . Też gdyby ktoś mógł prosze o jakies podrzucenie skryptu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Mam pytanie odnosnie powyższej konstrukcji. Dajmy na to ,ze jestem administratorem strony i moj nick na stronie to glukozamina . Jako admin chce miec dostep do niektorych opcji tylko sam . Czy do tego mam jakos użyc Kod PHP 1 2 3 4 5 <?php if ($_SESSION['zalogowany'];==Glukozamina ) ( echo "xxx"; ) ?> Czy mógl by ktoś mi napisac taką konstrukcję ? Tak mozę być if. Cytat Jeszcze jedno dajmy na to ,że jest zalogowanych 2 użytkowników . I chcę by gdzies było wyświetlane jacy to użytkownicy . Też gdyby ktoś mógł prosze o jakies podrzucenie skryptu smile.gif no w w tabeli zrob sobie kolumne online czy cus a potem tylko pytanie odpowiedznie. Ten post edytował Lion_87 29.06.2008, 14:33:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógł byś troche jasniej to drugie bo zabardzo nie rozumiem .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no jesli masz kolumne Online
to przy kazdym wejsciu jakiegos usera wartosc tej kolumny zmini sie na np:"tak" a przy wylogowanie na "nie" Mozesz to robic poprzez zapytanie UPDATE a sprawdzac kto jest online poprzez SELECT name from tabela where online="tak"; |
|
|
![]()
|
|
Witam. Zrobiłęm sobie taki skrypt newsow i tak . Chcę aby wszyscy mogli czytac czy zalogowani czy nie ale żeby tylko zalogowany o nicku Glukozamina mógł dodawac te skrpty. Jak to powinno wyglądac?
To mi zabardzo nie działa. Bo formularz do wpisywania newsa pokazuje się wszystkim. Próbowałem jeszcze tak: a tutaj jest jakis błąd . "Parse error: syntax error, unexpected T_IS_EQUAL, expecting ',' or ')'..." |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj, polecam przyjżeć się tutorialom PHPznajdującym się w poscie na samej górze w tym podforum. Po ich przejrzeniu sam znalazł być odpowiedź na pytanie co jest nie tak.
Ogolnie Ciągi znaków umieszczamy w apostrofach, lub cudzysłowiach.
Twój zapis używamy, jeżeli zdefiniowaliśmy wcześniej stałą. Czym są i czym sie różnią -> tutoriale. ogolnie tak powinno działac :
Ale to tylko do celów dydaktycznych. Jeżeli ten skrypt ma do czegokolwiek w praktyce służyć nie polecam tego rozwiązania, a odsyłam do tutoriali. Googlnij po prosty skrypt autoryzacji, żeby zobaczyć jak radzą sobie z tym inni. Albo poszukaj na forum, bylo juz "kilka" razy. Ten post edytował maziak 30.06.2008, 10:35:21 |
|
|
![]()
|
|
No tak z tymi apostrofami w Glukozamina też próbowałem . Nie sądziłem ,ze to o jakies nawiasy chodzi chociaż tak pisało w błędzie . Kombinowałem i się nie dokombinowałem . Dziękuje za pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 10:41 |