![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 2 Dołączył: 16.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W manualu odlanazłem taki skrypt:
Kod <style type="text/css"> .num { float: left; color: gray; text-align: right; margin-right: 6pt; padding-right: 6pt; border-right: 1px solid gray;} </style> <?php function highlight_num($file) { echo '<code class="num">', implode(range(1, count(file($file))), '<br />'), '</code>'; highlight_file($file); } highlight_num('file.php'); ?> Skrypt wyświetla nie które pliki pokolorowane w pełni a w niektórych wyświetla kilka/kilkanaście linijek a potem po zakończeniu numerowania wyświetla reszte kodu... Dlaczego tak jest ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd mamy wiedzieć?
Może lepiej pokaż pliki, które chciałeś pokolorować. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja highlight_file, która służy do wyświetlania kodu danego pliku od razu koloruje kod. Może Ci pomorze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 2 Dołączył: 16.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co masz w tej funkcji którą podałem powyżej?
Kod highlight_file($file);
Ten post edytował morphi99 28.06.2008, 11:38:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej ja podałem. Pisz wyraźnie i po polsku bo trudno zrozumieć ten szlaczek liter.
Już napisałem. Ta funkcja służy do wyświetlania całości kodu danego pliku, a przy wyświetlania kod jest kolorowany. Np. Kod highlight_file('index.php'); wyświetli pokolorowany kod pliku index.php.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kildyt czytaj uważniej kod! highlight_num to nakładka dodająca linie, ale działa jak highlight_file(), ponieważ w tej funkcji on jej używa. Nie widze tu błędu. Może jednak coś z serwerem jest, albo z plikiem, który chcesz pokolorować?
EDIT: Też nie przeczytałem uważnie. Stawiałbym, że style się popsuły. Nie mieści się czy coś. Pobaw się cssem. Ten post edytował bim2 28.06.2008, 11:58:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 21:09 |