![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <form method='POST' action='xxx.php'> <table border='0' bgcolor='#B51F2A'><tr> while($wykonaj3 = mysql_fetch_array($baza3)) { echo "<td><input type='checkbox' name='id_newsa' value='$wykonaj3[0]'> Witam, nie bardzo wiem jak mogę w następnej podstronie odczytać wiele wyników, tzn id newsów, które zostały zaznaczone ptaszkiem. Moja metoda odczytuje ostatni news, a gdy biorę to w while robi się mnogość, ale również ostatniego newsa. Jak zatem za to się zabrać? Za podpowiedź dziękuję. -------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Atrybuty name muszą być różne!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a przekazując metodą get, jak mogę odczytać te same atrybuty? Jest taka opcja?
mam adres np. plik.php?id=1&id=2&id=3 jest opcja odczytania wszystkich? -------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@mike
Ale będąc tablicą są jak najbardziej różne - są to różne elementy tablicy. @Larges Też nie można, nie możesz robić tego w ten sposób, że każda zmienna przekazywana ma dokładnie tą samą nazwę, bo będą one nadpisywane. Ten post edytował Shili 17.06.2008, 14:37:28 |
|
|
![]()
|
|
Jak zatem rozwiązać tą sprawę?
-------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]()
|
|
Przeczytać poprzednie posty i wprowadzić u siebie podane przeze mnie rozwiązanie.
|
|
|
![]()
|
|
Ja może jeszcze rozszerzę, czemu tak się pluję o nazwę, a rozwiązanie mike'a i tak działa mimo że pozornie nazwy argumentów są takie same. Taka składania tablicy powoduje, że wypełniane są KOLEJNE elementy tablicy, nie jeden ten sam, więc w rezultacie zmienne są inne, pierwsza to $id[0], druga $id[1] i tak dalej. Jest to po prostu uproszczenie języka.
|
|
|
![]()
|
|
wprowadziłem tablicę tak jak radziłeś,
następnie na kolejnej postronie muszę ją odczytać Pierwszy pomysł i wiadomo, zły: echo $_POST[id_newsa[]] - odpada, nie można używać 2 nawiasów kwadratowych kolejny zły pomysł: for($i=0; $i<$wszystkie_newsy; $i++) { $_POST[id_newsa$i] - w nawiasach klamrowych metody POST, GET się nie używa $ znaku zmiennej... } Jak mam to odczytać? Dziękx za podp. -------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
teraz napotkałem na problem przy zapisie do bazy danych wyżej wymienionej wyników zawartości kolumny value.
mam tabelę w bazie: id, news1, news2, news3, news4 i chciałbym aby w tych kolumnach znalazły się cztery (tyle wynosi maks, który już zdefiniowałem) wartości z tabeli. Nie chcę przedstawiać moich wypocin bo się ośmieszę ;/ Dodam że każda moja próbwa zakonczyla sie wpisaniem jednego, ostatniego wyniku..;/ -------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Może by jakieś zapytanie, którego używasz?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 08:19 |