![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Ostatnio wstawiłem do strony internetowej odtwarzacz mp3 w wersji flash (za pomocą <object>) Object ten znajduje się w divie który z kolei jest w divie dla którego ustawione mam overflow:auto. Na czym mój problem? We IE i Operze (9.xx) wszystko wyświetla sie poprawnie. Natomiast w FF (2.x, 3.0) jest tak, że gdy chcę nacisnąć na przycisk "play" na odtwarzaczu najeżdzając na pole Play kursor kilka razu na sekundę zmienia się ze wskaźnika na "łapkę"...tak, jakby co drugi pixel był hiperłączem i w zasadzie nie ma możliwości kliknięcia na przycisk. Zauważyłem, że jak usunę wpis o overflow to problem nie występuje. Jak obejść ten problem? Żebym miał i suwak i działający odtwarzacz flash?
A tutaj css:
Czekam na wszelkie pomysły (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Być może to jakiś problem FF - ale jak to obejść? Ten post edytował dolby 14.06.2008, 21:54:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cursor:default;
Powinno działać EDIT: aa, sory. To zmieni tylko wygląd (choć i tego nie jestm pewien), ale nie zmieni skutków (niemożliwość naciśnięcia na button). Ten post edytował radex_p 14.06.2008, 21:30:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niestety nie wydumałem żadnego rozwiązania :/
Jakieś pomysły? Chociaż żeby to obejść... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hmm, nie wiem, czy to to, ale dlaczego umieszczasz obiekt w elemencie liniowym (span)?
Spróbuj może jeszcze podać wymiary dla bloku #cont. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:39 |