![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--beniamin-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki Panel Admina ale i tak nie działa:
config.php
login.php
logout.php
log.php
STRONA UKRYTA:
Robie tak i tak nie działa cały czas jak wpisuje login i hasło to wyskakuje mi że źle.. Testuje to na Xampp. Czy ten skrypt ma jakiś błąd? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że zamiast include(); musisz użyć require();
id dodatkowo musisz używać $_POST jeżeli to formularz, czyli np. :
Ten post edytował maniekl2 19.05.2008, 18:06:07 |
|
|
--beniamin-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niestety to samo.. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/dry.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 7 Dołączył: 19.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parę wskazówek:
1. Echo używasz tak: - tak jest wydajniej, a w dodatku nie musisz używać sleszy przed każdym " i koloruje wszystkie zmienne w kodzie. 2. Logowanie rób na sesjach. Przechowywanie poufnych danych w ciasteczkach to bardzo kiepski pomysł - tu masz prosty przykład, jak powinien wyglądać skrypt logowania: php.webhelp.pl/index.php?id=105&roz=php&ac=read 3. Zapoznaj się z instrukcją switch - pomaga utrzymać porządek w kodzie. 4. Po użyciu przekierowania (header) daj die lub exit - tak jest prościej a dodatkowo masz pewność, że żaden kod się nie wykona. 5. Staraj się oddzielać silnik od kodu (wskazany jakiś prosty system szablonów HTML). |
|
|
--beniamin-- |
![]()
|
Goście ![]() |
No dobra użyłem innego skryptu, trochę musiałem go z edytować ale ważne że działa!
Thx za pomoc, i proszę o zamknięcie tematu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 23:24 |