![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-kasiakk- |
![]()
|
Goście ![]() |
chciałam na podstawie dni tygodnia pobrac nr dnia jaki jest przpisany select wyswietla mi
SELECT dzien FROM kalendarz WHERE id_k='poniedzialek' a dalej nie wyrzucza zadnych błędów, juz nie wiem gdzie jest blad
Ten post edytował batman 19.05.2008, 17:35:58
Powód edycji: dodałem bbcode
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
zobacz co wyświetlasz w pętli a jaka dane masz w poleceniu sql.
a ty dajesz:
zro tak:
albo teraz tako pomyślałem że możesz zrobić jeszcze tak.
i spokojnie wyświetlać kolumnę nr jeśli tylko istnieje w bazie. Ten post edytował piotrooo89 19.05.2008, 06:57:48 |
|
|
-kasiakk- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
select mi wysietla
SELECT dzien FROM kalendarz WHERE id_k='poniedzialek' ->czyli tu podstawia $sz. |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
żeby to działało musisz spełnić 2 warunki:
1. przekazać zmienna $s(np. przez tablice $_GET lub $_POST) 2. w pętli while musisz wpisać tylko dzień bo kolumnę o takiej nazwie pobierasz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w ogóle to numer dnia tygodnia można bez problemów uzyskać w PHP - będzie chyba szybciej niż z bazy? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:27 |