![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest plik w kótych mogę ustawiać zawartość, ale nie bardzo wiem jak można to robić podpinając np inny plik.
Nie tęgo u mnie z PHP, dopiero raczkuję, proszę o pomoc. Jeśli trzeba to podeślę kod z tamtego pliku. + wzór strona.inc (moja klasa). Najgorsze jest to, że zawartość pliku includowanego pojawia się od samej góry, a miejsce powinno być gdzie indziej. Kod <?php require("strona.inc"); $stronaglowna = new Strona(); $stronaglowna -> UstawSlowaKluczowe ("sport, sportowcy, sportowo, wiadomości sportowe, ble ble ble"); [b]$stronaglowna -> UstawZawartosc (require("news/news_lead.php"));[/b] $stronaglowna ->Wyswietl(); ?> W książce, którą dysponuję jest pokazany przykład: $stronaglowna -> UstawZawartosc ("dowolna tresc); a co z include? Nic nie pokazali. Ten post edytował Larges 17.05.2008, 16:00:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo tak działa include...
Skorzystaj z funkcji file_get_contents(); lub fopen(); Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadal sobie z tym nie radzę. Szukam i szukam w sieci, może coś wykopię.
Pozdrawiam również. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli zawarotść tych plików jest statyczny (HTML/CSS/JS - bez jakiegoś kodu PHP) to:
Jeżeli jednak jest dynamiczna - to rozwiązanie nie jest najlepsze. Ale można by zrobić coś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Działa identycznie jak iclude czy requier. Cokolwiek jest w tym pliku .php, jest wyświetlane na samej górze.
Plik oczywiście jest z treścią dynamiczną. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:57 |