![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
jest taka sytuacja, na localhoscie u siebie na kompie windows, serwer xampp, sf_sandbox wywolanie
wszystko dziala pod IE, Opera I FF, gdy projekt przenioslem na serwer na home.pl, zrobilem wd zalecen z http://trac.symfony-project.com/wiki/Deplo....0ToASharedHost Projekt ogolnie dziala jak trzeba, ale przy ajaxie i wywolaniu
gdy opcja 'script'=>false, to laduje fragmenty ok, ale gdy opcja 'script'=>true, to zamiast ladowac odpowiedniego widoku, to robi sie biale tlo a na dole komunikat "Przesyłanie danych z home.hit.gemius.pl..." czy ktos spotkal sie z podobna sytuacją? proszę o pomoc Ten post edytował stachuf11 14.05.2008, 21:04:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Następnym razem proszę o dodanie tagu określającego framework. (Tym razem poprawiłem)
PS. A logi Symfony coś podają? odpal na dev. i zobacz czy masz coś w logach ciekawego. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzies sie zamotałem, pod windowsem i na home.pl gdy zaladuje jakis fragment poprzez
to nie musze wogole dodawac 'script'=>true, czyli
a scrypty js dzialaja na wywolanym fragmenice, cos gdzies musialem zmienic w konfiguracji ze tak jest, czy ktos sie orientuje co trzeba zmienic aby nie trzeba bylo dodawac 'script'=>true, a js mimo to dziala Ten post edytował stachuf11 14.05.2008, 21:12:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może helper 'Javascript' masz załadowany
![]() btw. ja nigdy nie używałem tego ostatniego argumentu 'script', wystarczy dodać helper z tego co pamiętam.
Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
tak, masz rację, w settings.yml mam na stałe wmontowany helper javascript, i to wystrarcza
dzieki pozdrawiam jednak zaladowanie helpera 'Javascript' w settings.yml nie do konca rozwiazuje sprawę, to powoduje ze nie trzeba w danym view dodawac use_helper("jacascript") na tomiast przy linku
gdy nie dodamy script=>true, to podczas zaladowania nie wykonaja sie skrypty js, czyli np
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz powodu dla których trzeba dodać script => true : http://www.symfony-project.org/book/1_0/11...ipt%20Execution
Nie wiem w czym jest to dla Ciebie wielkie problem. Zawsze możesz utworzyć własny helper kopiując oryginalny i zmieniając wartość domyślną. -------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
Prawdziwy problem jaki napotkałem jest opisany w pierwszym wątku , na windowsie chodzi wszystko ok, a po skopiowaniu na serwer w home.pl
przy właczonym 'script'=>true, nie dziala jak powinno, dokladnie to opisałem w 1 watku tego postu, moze dodam ze pod windowsem chodzi to na sf_sandbox, naprawde nie wiem o co chodzi, gdy zmieniłem w helperze javascript w lini 970 na true true, ten sam objaw co opisany na poczatku, Ten post edytował stachuf11 24.05.2008, 23:56:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:28 |