![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 16 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chce pobrać z jednego serwera plik php, za pomocą funkcji include, która jest umieszczona w pliku na innem serwerze np: mam plik test.php na serwerze test.pl i chce go "załadować" do pliku index.php na serwerze test2.pl jest to możliwe do zrobienia? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 3 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Gdańsk / Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm niewiem nigdy tak nie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może pomocne będzie coś takiego wstawione gdzieś wewnątrz Twojego kodu
ps. nie jest to include, ale takie rozwiązanie znam. include chyba nie pozwala pobierać z innych serwerów ze względów bezpieczeństwa. Ten post edytował hiszpanespaniol 14.05.2008, 19:02:31 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 16 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na tej stronce: http://phpmanual-pl.hernox.pl/function.include.html są podane przykłady, które pokazują, że niby można zrobić
jendak jak sam to sprawdziłem (ze zmiennymi i bez nich) to okazało się, że nie działa i nie wiem co o tym myśleć |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to co zacytowałeś to chyba zwykły błąd. komentarz "działa" na stronie mauala dotyczy includowania plików z lokalnego serwera (tak mi się wydaje). Sprawdź co napisałem w poprzednim poście, u mnie działa na 100% tzn wyświetla stronę w przeglądarce
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
a u mnie nie działa i wyświetla "URL file-access is disabled in the server configuration"
|
|
|
![]()
|
|
przetłumacz to z angielskiego na polski, później na nasze i wyjdzie że w trzeba w pliku php.ini włączyć możliwość allow_url_fopen
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
to może inaczej, jak skrypt google AdSense pobiera reklamy, może ktoś to opisać?
|
|
|
![]()
|
|
może dopisz to pytanie do tematu, żeby inni, tak jak ja, nie tracili czasu nie wiedząc o co naprawdę chodzio i pisząc nieświadomie nie na temat
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:49 |