![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 290 Pomógł: 48 Dołączył: 11.05.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam,
Dzisiaj w nocy na serwerze uruchomiłem php5. Skrypt panelu administracyjnego, napisany pod php4 nie działa niestety tak jak powinien. O ile ze zmienną $mod i $step (zamieniłem na $_GET['mod'] oraz $_GET['step']) sobie poradziłem, o tyle z formularzami (a dokładniej przekazywanie danych przez input submit) już nie. Taki sam problem mam z bazą mysql - skrypt nie wyświetla mi wartości zapytania. Co mam zrobić, aby skrypt działał mi tak samo, jak pod php4 ? Link do kodu php - http://www.fifapolonia.pl/kod_php.txt Uprzedzam, że nie zmieniałem w nim nic, oprócz w/w zmiennych (mod i step). Ten post edytował Tajgeer 11.05.2008, 14:17:13 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%)
|
Skrypt analizowałem bardzo pobieżnie ale... funkcje bazy danych MySQL od wersji PHP 5 nie są domyślnie "wkompilowane" tak jak to miało miejsce w gałęzi czwórki. Dlatego w php.ini wprowadzić extension=php_mysql.dll ponadto warto zaznajomić się z dokumentacją migracji do wersji, której używasz pod tym adresem.
|
|
|
|
|
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków |
może też warto o register_globals w php.ini poczytać.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 19.12.2025 - 19:48 |