![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z dawnloadem plików w FF. O dziwo wywala się to tylko w FF natomiast inne przeglądarki (IE6,7 Opera, Safari) jakoś sobie radzą. Do wysłania pliku służy mi poniższy kod.
Po wykonaniu
Pojawia się piękne okienko z pytaniem gdzie zapisać plik. Problem pojawia się dopiero po ściągnięciu pliku (lub anulowaniu operacji), kliknięcie na jakikolwiek link na stronie (w FF) skutkuje I) wyświetleniem w przeglądarce czystego Htmla (znaczniki) II) wyświetlenie poniżej aktualnie załadowanej strony, drugiej(właściwej). Ale powtarza się wtedy wszystko (nagłówek, stopka, etc). Dodatkowo zostaję poinformowany o nastepującym “HTTP/1.1 200 OK Date: Sun, 20 Apr 2008 11:39:35 GMT Server: Apache/1.3.37 (Unix) Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0 Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT Pragma: no-cache X-Powered-By: PHP/5.1.4 Set-Cookie: PHPSESSID=957ee335dc3af03f9ebb160c998bbeb4878bb433; path=/ Keep-Alive: timeout=15, max=994 Connection: Keep-Alive Transfer-Encoding: chunked Content-Type: text/html;charset=UTF-8 229” co niestety nie pozwala mi rozwiazac problemu ;( (wydaje mi sie ze to przegladarka niepotrzebnie wyswietlila naglowek, a nie jakas pomocna informacja o problemie) Firebug nie informuje o żadnym błędzie… Ma ktoś pomysł w czym tkwi problem, lub widzi jakis blad?? Najbardziej irytuje mnei to, iz dzieje sie tak tylko w FF - inne przegladarki radza sobie normalnie //edit poprawilem tag Ten post edytował mrok 20.04.2008, 13:32:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o dodanie odpowiedniego tagu do tematu.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak Dzięki ayeo, ale to nie rozwiazuje problemu ;( Dodam jeszcze ze FF po operacji opisanej w pierwszym poscie (wyświetlenie zdublowanej strony lub czystego htmla) traci całkiem sesje (cos jak automatyczne wylogowanie). Piniek Cytat Proszę o dodanie odpowiedniego tagu do tematu. dzieki za uwage - juz poprawilem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie, po tych poprawkach jak wyżej, działa tak jak powinno! Pobiera mi pliki html, php, htm i wszystkie inne uwzględnione w tej klasie.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat U mnie, po tych poprawkach jak wyżej, działa tak jak powinno! Pobiera mi pliki html, php, htm i wszystkie inne uwzględnione w tej klasie. to sie troche nie zrozumielismy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Plik sciaga sie poprawnie, nastomiast po sciagnieciu pliku i wybraniu jakiegokolwiek linka (do podstrony), zamiast strony wyswietla sie i to jest glowny problem |
|
|
![]()
|
|
To może dodaj fclose($fp); do metody sendFile();
PS U mnie działa poprawnie i tak i tak (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
sluszna uwaga (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ))
zrobilem maly test i wyizolowalem z swojego projektu tylko te klase (bez logowania, smarty i innych takich) i odpalilem w innym miejscu- wszystko dziala jak nalezy. kurcze musze w takim razie czegos innego poszukac.... i dlaczego tylko ff?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) echh trudno dzieki za pomoc ayeo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:46 |