![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jako, że główne forum, które odwiedzam to forum.php.pl, napisze tutaj jaki mam problem ze sprzętem. Na początku specyfikacja sprzętu: AMD Athlon 64 X2 6000+ DDRII Geil 2x2GB DC 800MHz AMD GS-M57SLI-S4 na chip'secie nForce 570 SLI Gainwrd GeForce 8600GT DDRII 1024MB Chodzi o to, że grafika nie chce mi ruszyć na pierwszym slocie PCIExpressx16, tylko na drugim i nie mam pojęcia dlaczego. Nie przejmowałbym się problemem gdyby nie fakt, że gdy karta jest podłaczona na drugim slocie, przykrywa mi jedno normalne PCI, z dwóch, które są na płycie uniemożliwiając mi podłączenie karty TV. Macie jakąś radę jak to rozwiązać? Czy jest to wina uszkodzonego slotu, czy kwestia przeprogramowania BIOSu/ustawień chipset'u? Pozdrawiam, Michał. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź w biosie. Ale być może to uszkodzenie fizyczne płyty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ani w BIOSie ani w ustawieniach w EasyTune pod Windows'em nie ma dostępnych opcji, aby zrobić cokolwiek z priorytetem, bądź właczeniem/wyłaczaniem poszczególnych slotów :/
Chyba czeka mnie serwis :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Płytę główną masz dostosowaną pod crossfire ? bo tam są dwa sloty i kartę trzeba pod master podłączyć.. choć master jest praktycznie zawsze u góry. Dziwne, bo nie mogę znaleźć takiej płytki jak podajesz, jest tylko Gigabyte GA-M57SLI-S4 - to ta ? Jeśli tak to ona ma tylko jeden slot 16x (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) .
Ten post edytował sniezny_wilk 17.04.2008, 23:06:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:35 |