![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szukam już ze 2 godziny rozwiązania (google) jak najlepiej wysłać maila z localhosta i znaleźć nie mogę... Może Wy coś poradzicie? Używam pakietu WAMP Server pod Windows. Korzystanie z funkcji mail() na localhoście odpada, bo z tego co wyczytałem trzeba by doinstalowywać jakiś serwer SMTP. Pomyślałem więc, że skorzystam z PHPMailer, ale tutaj wysyłanie na localhoście mi nie działa. Gdy wysyłam skrypt na darmowy serwer OVH, to mail się wysyła. Na localhoście zaś nic się nie dzieje (skrypt się jakoś długo wykonuje, ale nic nie wypisuje, ani maila nie wysyła). Oto mój kod:
Efekt tak jak pisałem - strona się długo ładuje, a potem nic się nie dzieje. Poratuje ktoś...? Pewnie coś w konfiguracji WAMPServera jest źle, tylko co? Tak jak pisałem - na serwerze OVH mail się wysyła. Pozdrawiam Ten post edytował anskellig 8.04.2008, 18:14:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
A masz zainstalowany serwer mailowy w systemie? Ja kiedys korzystalem z Advanced SMTP Server i przy jego pomocy udawalo sie wysylac maile z poziomu PHP. pzdr maciejkiner |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam A masz zainstalowany serwer mailowy w systemie? Ja kiedys korzystalem z Advanced SMTP Server i przy jego pomocy udawalo sie wysylac maile z poziomu PHP. Nie mam zainstalowanego, ale on by się chyba przydał przy funkcji mail(), a nie przy PHPMailer, któremu to podaję SMTP interii (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Zaraz wypróbuję to co pisał NoiseMc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz co?
Zainstaluj webserwer PHPMAILER nie działa na windowsie (localhost+windows) Korzystaj z funkcji mail(jest ona szybsza) konfigurujesz w Webserv->Ustawienia->PHP Ten post edytował daniel1302 9.04.2008, 11:44:31 |
|
|
![]()
|
|
PHPMAILER nie działa na windowsie (localhost+windows) Aha, czyli to nie zadziała? Spróbowałem to co pisał NoiseMc. $mail->IsSMTP(); nic nie zmieniło, ale gdy próbowałem wysłać z gmaila (a nie interii) to przynajmniej dostałem jakiś komunikat: "SMTP Error: Could not connect to SMTP host." Da się coś na to poradzić? Czy wywalić WAMPServer i zainstalować WebServ jak radzi daniel1302 i skorzystać z mail()? EDIT: Zainstalowałem WebServ, ustawiłem w Webserv->Ustawienia->PHP serwer SMTP na poczta.interia.pl i przy użyciu mail() dostaję błąd: "SMTP server response: 554 Client host rejected: Access denied " W przypadku podania w WebServ SMTP gmaila (smtp.gmail.com), dostaję: "SMTP server response: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first. 34sm3100926nfu.4" A PHPMailer nadal nie działa (tak samo jak na WAMPServer). :/ Czyli nadal nie wiem jak wysłać maila z localhosta... (bez instalacji jakiegoś osobnego SMTP). Ten post edytował anskellig 9.04.2008, 17:21:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://deepakssn.blogspot.com/2006/06/gmai...g-php-with.html
http://www.110mb.com/forum/how-to-tutorial...ler-t616.0.html Ten post edytował orglee 9.04.2008, 22:20:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:00 |