![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W jaki sposób zrobić tak, by przy pobieraniu zmieniało nazwę pliku. Tzn. mam w bazie pliki, których nazwy generują się w momencie uploadu, tak, żeby nie były nigdy takie same, np. mam coś takiego vXcEWBHHaGmUai7c.zip I teraz chcialbym zrobić, tak, żeby w momencie pobierania automatycznie sugerowało taka bardziej przyjazną dla użytkownika nazwę np. Tytul_nazwa_serwisu.zip Tylko nie wiem, jak czegoś takiego dokonać. Proszę o pomoc lub chociaż o jakieś wskazówki. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
jak ja bym to robil to bym np. zakodowal w md5 nazwe pliku, ale nie jestem pewien czy to by zadzialalo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zezpośrednio przy pobraniu pliku chyba tego nie można zrobić przy wysyłaniu pliku na serwer to tak
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
upload.dvhk.pl tutaj zawsze dopisuje UPLOAD.DVHK.PL przy kazdym pliku też mnie to zastanawialo jak
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro tak mówisz, to ok, dał bym głowę, że już raz gdzieś takie coś widziałem, co właśnie przy pobieraniu sugerowało nazwę, ale nie mam pojęcia gdzie, pytałem Google, ale nic sensownego mi nie odpowiedział, więc pewnie jest tak, jak mówisz.
Mimio wszystko dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Tabus dopisywanie może odbywać się przy uploadzie, po wypowiedzi @puz219 też bezpośrednio (ale raczej tak)
mam ty kod który zmienia nazwa przy upladzie może ci coś pomoże @puz219
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 5 Dołączył: 17.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:52 |