![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ma zadanie przerobić galerie zdj.
wygląda tak: http://djinox.pl/galeria/pa_index.php jest to przerobiony skrypt galerii. Zmiana jaka trzeba wprowadzić jest kolejność podkategorii z lewej strony (kolumna) z config wydobyłem takie linie define("pa_sort_by", "name"); // sort image by ("name" OR "time") define("pa_sort_order", "asc"); // image sort order ("asc" OR "desc") define("pa_dir_sort_order", "asc"); // directory sort order ("asc" OR "desc") desc oraz asc kojarzą mi się z sqlem Nie wiem jak ustawić sortowanie po numerze ? gdy wipisje 1,2,3,4 ..10. katalogi sorują się jak na ftp czyli 1,10,2,3,4.... Jeśli ktoś mógłby mi pomoc w tym zadaniu byłbym naprawdę wdzięczny. Pozdrawiam. Ten post edytował polpak 4.04.2008, 15:46:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no niezabardzo to ominiesz... jeśli nazwa zaczyna się od czyfry to tak będzie,
proponuję zmienić zasadę nazewnictwa... po prostu dodawaj na początku nieistotne zera, tak aby liczba zawsze miała tyle samo cyfr: czyli zamiast nazw plików: 1.jpg 10.jpg ... 2.jpg daj nazwy: 01.jpg 02.jpg ... 10.jpg pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tez robiłem
![]() ![]() Cezar708 dziękuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 22:32 |