![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od jakiegoś czasu korzystam z narzędzi dostępnych na mysql.com, tzn. MySQL Administrator, Query Browser itp.
Niestety, gdy próbuję się połaczyć z jednym z serwerów wciąż otrzymuję komunikat o błędzie #2003 (Can't connect to MySQL server on 'xxx' (10061)Could not connect.) Jak wchodzę poprzez phpmyadmina nie ma problemów, user dla hosta % jest, hasła są poprawne... zgaduję, że może chodzić o zablokowanie połączenia poprzez TCP/IP. phpmyadmin łączy się via UNIX socket Jak temu zaradzić? Mam dostęp do serwera (do plików) i do terminala, ale nie wiem za co się zabrać ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w oknie połączenia obok adresu hosta masz port na którym nawiązywane jest połączenie. domyślnie 3306. prawdopodobnie jest on zablokowany. możesz się zwrócić do administracji serwisu o odblokowanie tego portu. jeżeli się nie zgodzą - pozostaje phpmyadmin....
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"możesz się zwrócić do administracji serwisu" ... jak już wspomniałem mam pełen dostęp do tego serwera, więc nie muszę się do nikogo zwracać
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak już wspomniałem mam pełen dostęp do tego serwera, więc nie muszę się do nikogo zwracać może ja nie potrafię czytać po polsku, ale wg mnie w pierwszym poście nigdzie o tym nie wspomniałeś... (dostęp do plików i do terminala to nie to samo co pełen dostęp...) cóż, napisz coś więcej (wersja serwera www, MySQL, system operacyjny itp.) ... nie masz w systemie / sieci jakiegoś antywirusa / antytrojana / firewalla / routera który może blokować ruch na tym porcie?co do sprawdzenia konfiguracji... sprawdz w my.ini czy masz wpisy: Kod [client] port=3306 [mysqld] port=3306 ![]() -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:15 |