Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> instalacja phpBB/Vanilla prośba o pomoc w wycenie
MarcinTryka

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Klient chciałby na stronie zamieścić formum wstępnie padło na phpBB (choć chodzi mi też po głowie Vanilla, o której słyszałem dobre opinie).
Instalacja+przerobienie grafiki tak żeby pasowała do strony.

Ile orientacyjnie godzin musiałby na to poświęcić w miarę kumaty programista PHP (zawodowy) który nie miał z tym styczności? Ciężko mi samemu oszacować, bo nie wiem ile tam jest do zrobienia. A bezsensem byłoby podpinanie pod stronę przed akceptacją ceny przez klienta.

I ostatnie pytanie? phpBB czy jednak Vanilla? smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
isso

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

ja stawiałem kilka razy phpbb smile.gif samo utworzenie forum i wszystkich podforów itd itd itd. to kwestia zaledwie 3-4 godzin.. a może nawet mniej... i mało ważne smile.gif jak dobrze zna się php smile.gif

grafika... tu juz wiekszy problem... wszystko zalezy, jak bardzo chcesz przerobić aktualną... phpbb oparte jest o css smile.gif także wiekszych problemów ze zmianą nie ma:) o ile jesteś dobrze wprawiony w kaskadowe arkusze stylów to nie powinieneś mieć z niczym problemu smile.gif

całość smile.gif warta hmmm - tyle ile jest w stanie zapłacić za nią klient... bo gdyby on tak naprawde wiedział, że to takie proste smile.gif to nie wiem czy tak dużo chciałby zapłacić smile.gif - no chyba, ze jest bogaty lub/i leniwy smile.gif

o vanilli sie nie wypowiadam, bo szczerze mówiac... to nie miałem z tym styczności...

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:09