Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Repozytorium SVN, eksport do serwera różnic między wersjami
Aztech

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Zastanawiam się czy jest możliwe za pomocą TortoiseSVN, wyeksportowanie sobie jedynie różnic pomiędzy różnymi wersjami projektu. O co mi chodzi w szczegółach. Mam projekt, gdzie jest wiele plików oraz gdzie zmiany przeprowadzane są w wielu miejscach jednocześnie. Ponieważ projekt też waży sporo, to transportowanie go w całości na serwer bywa uciążliwe. Chciałbym zatem wysłać do serwera jedynie pliki, które zmieniły się od ostatniego transportu.
Czy to się da zrobić?
Go to the top of the page
+Quote Post
batman

Grupa: Moderatorzy

Przecież tak właśnie działa SVN. Na maszynie lokalnej robisz commit projektu. Do repozytorium ładowane są tylko zmienione pliki. Na serwerze robisz update i ściąga Ci z repozytorium tylko te pliki, które uległy zmianie. Poza tym eksport w SVN, to zupełnie coś innego. Eksport służy to zapisania aktualnej wersji projektu z SVN do katalogu. Dzięki temu nie musisz ręcznie usuwać ukrytych katalogów .snv.
+Quote Post
Aztech

-----

Być może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Mam projekt => PHP, strona, która ma działać pod pewnym adresem, oprócz tego mam repozytorium SVN. Chciałbym teraz przetransportować pliki różnicowe spomiędzy 2 wersji (revision) np. 1005 a 1053 na serwer, gdzie działa strona www. Dokładnie chodzi mi o eksport, ale tylko tych pllików, które zmieniły się pomiędzy dwoma wersjami.

Ten post edytował Aztech 21.03.2008, 19:08:37
+Quote Post
batman

Grupa: Moderatorzy

Czegoś takiego jeszcze nie miałem okazji robić, więc nie pomogę. Może tutaj znajdziesz odpowiedź.
+Quote Post
dr_bonzo

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

1. Czemu nigy nie zaczynacie postow od "nie mam na serwerze SVN, mam tylko marne FTP"?
2. Nadal nie wiem czy masz na serwerze SVN, jak masz to
- svn up
- albo (jesli nie masz publicznego repo) svn diff (u siebie) + patch (na serwerze)
3. w ostatecznosci - piszesz skrypt ktory pobierze zmienione pliki, liste zmienionych plikow pobierzesz przez
svn diff -summarize
+Quote Post
Aztech

-----

SVN - zewnętrzny w firmie
Serwer WWW tylko przez FTP
+Quote Post
dr_bonzo

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

No to zostaje ci opcja 3.

Jest jeszcze szansa ze exec( 'svn up' ) zadziala (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ale to zalezy od konfigu serwera
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:33