![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
chcialbym sie dowiedziec jak stworzyc miniaturke fotki. Mam skrypt ktory ulpoaduje fotki na serwer, ale jak zrobic zeby podczas uploadu tworzyl automatycznie miniaturke o nazwa : m_nazwapliku.jpg Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainteresuj sie GD w php
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic z tego nie kapuje
![]() Edit: Gosc to ja ; D -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
Jeśli nie pomogłem kliknij na Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Pisane z palca, więc mógł wkraść się błąd.
Użycie funkcji gwarantuje, że miniaturka będzie dobrej jakości. Informacje na temat użytych funkcji znajdziesz w manualu. Pamiętaj, że GD jest bardzo pamięciożerne. edit Jeśli chcesz zrobić miniaturkę z gifa, użyj odpowiednich funkcji (znajdziesz je w manualu). Ten post edytował batman 15.03.2008, 17:20:03 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje polaczyc to z tym:
Ale nie idzie :/ -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zabawny jestes, ale tyle tez potrafie.
Co mam wpisac w 'sciezka_do_obrazka skoro ma brac aktualnie uploadowany obrazek? -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Wstaw kod, który napisałem między wiersz 7 i 8. Zamiast 'sciezka_do_obrazka' użyj zmiennej $uploaded, a zamiast 'sciezka_do_miniaturki' użyj zmiennej $ulopady_thumb, która będzie miała postać:
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Dupa, nie umie tego zrobic ;/
-------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to moze bys pokazal co do tej pory napislaes i gdzie masz blad albo problem bo jak narazie to "chyba" czekasz na gotowca
Ten post edytował Piniek 15.03.2008, 17:50:47 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pojawiają jakieś błędy?
Masz włączone rozszerzenie GD? Masz prawa do zapisu do katalogu, gdzie ładowane są zdjęcia i miniaturki? -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Po co mam pokazywać jak nie dziala :/
Po 2 na tym forum jest tak ze po kilkunastu minutach zawsze sie otrzymuje gotowca PS. Niewiem jak dokladnie ma to wygladac Ten post edytował conix 15.03.2008, 17:51:56 -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
no to wiedz ze na tym forum sie gotowcow nie daje (przuanjmniej nie powinno) a kod wklej bo coraz bardziej zaczynam myslec ze wcale nie probowales tego kodu napisac
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
I wywala tylko Blad przy przesy... -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
po pierwsze masz powtorzona zmienna
$uploaded; a po drugie wychodzi na to ze to twoj kod wogule nie dziala bo tworznie minatur jest dopiero po pomyslnym wyslaniu pliku -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Czy wcześniej działało Ci wysyłanie obrazków, czy cały czas pojawiał się wspomniany komunikat?
Sprawdź, czy tak zadziała:
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
^^ blad
PS. Przeciez mozesz testowac u siebie, wiec po co kazesz mi testowac -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po to żebyś się sam nauczył na przyszłość, radzić z takimi problemami.
|
|
|
![]()
|
|
^^ blad PS. Przeciez mozesz testowac u siebie, wiec po co kazesz mi testowac chodzi o twoje srodowisko pracy moze nie masz gd lub masz zablokowane jakies funkcje Ten post edytował Piniek 15.03.2008, 18:04:45 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie każę, tylko sugeruję, poza tym SOA#1 (sprawdź na google co to znaczy).
A dlaczego u Ciebie nie działa? Nie wiem. Pewnie nie masz uprawnień do zapisu do wskazanego katalogu / katalog nie istnieje. Jest jeszcze kilka rzeczy, której nie napisałeś/sprawdziłeś. Czy formularz, z którego wysyłasz plik ma atrybut enctype="multipart/form-data" oraz czy w tablicy $_FILES w polu error jest jakaś wartość różna od zera. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
|
|
![]()
|
|
Oto formularz:
batman - wiec ktory kod u ciebie smiga? Aktualny kod wyglada tak:
Zawsze wywala blad, katalogi sa, atrybuty tez -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę
formularz: dodaj.php
i create_min.php
na 100% działa -------------------- |
|
|
![]()
|
|
thx
![]() pozdro -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:07 |