![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem następujący - piszę aktualnie prywatne wiadomości dla użytkowników. Komunikaty systemowe wysyłane do użytkowników będą bazować na właśnie PW. Chcialbym sobie zapisać szablony jednego z takich komunikatów i przekazywać je do modelu, niestety nie wiem jak w kontrolerze wstawić dane do szablon i przypisać go do zmiennej. W tym wypadku szablon jest widokiem aktualnej akcji. Metoda
wywołuje ponownie aktualną akcję i wszystko wpada w nieskończoną pętlę. Ktoś może wie jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, nie wiem czy do końca zrozumiałem, ale skoro chcesz tylko zawartość pliku szablonu to możesz przecież po prostu skorzystać z file_get_contents()
jeśli nie zrozumiałem intencji to przepraszam :] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrozumiałeś (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Chodziło mi o przypisanie do zmiennej sparsowanego szablonu, z podstawionymi danymi, sprawdzonymi warunkami itp. Czyli takiego kŧóry normalnie zostałby wyświetlony, tyle że zamiast wrzucać go jako wynik działania akcji, to przekazać do modelu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no a dlaczego pobierasz dla tej samej akcji:
zrób tak:
nie będzie zapętleń |
|
|
![]()
|
|
To jest trochę na około - tworzy się kolejna akcja i widok. Szukam właśnie sposobu jak zrobić to dla aktualnej akcji.
|
|
|
![]()
|
|
no to może ustaw jakiś znacznik w sesji o by się nie zapętliwało:
|
|
|
![]()
|
|
To też jest takie naokoło :/ Nie istnieje żaden sposób żeby po prostu pobrać widok aktualnej akcji bez jakiegoś szczególnego kombinowania?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma takiej możliwości, z prostej przyczyny: widok jest generowany po wykonaniu akcji. Możesz sobie sam wyrenderować widok:
Przyszedł mi jescze do głowy pomysł oparcia tego na jakimś filtrze, tylko trzeba ten filtr wykonać po filtrze execution. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
chciałem wykożystać kod który podał destroyerr aby wygenerowac widok a następnie stworzyć pdf-a na jego podstawie: Kod $test = TestPeer::retrieveByPk($this->getRequestParameter('id')); if($test->getPublished() != 1) $this->forward('test','list'); $this->forward404Unless($test); $view = new sfPHPView(); $view->initialize($this->getContext(), 'test', 'test', sfView::SUCCESS); $paramName = 'test_test_layout'; $response = $this->getResponse(); $response->setParameter($paramName, false, 'symfony/action/view'); $html = $view->render(array('xxx' => $xxx)); $pdf = new sfTCPDF(); $pdf->SetFont("FreeSerif", "", 12); $pdf->AliasNbPages(); $pdf->AddPage(); $pdf->writeHTML($html, true, 0, true, 0); $pdf->Output(); return sfView::NONE; jak się uruchomi akcje z tym kodem to za pierwszym razem działa (generuje sie pdf) jak się odświeży strone to wypisuje zawartośćc zmiennej $html, a potem wzuca informacje z nagłówka pdf-a i wyświetla krzaczki. może ma ktoś jakiś pomysł jak można wygenerować pdf z zawartością widoku jakiejś akcji (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Edit. rozwiązany Ten post edytował mazur83 20.05.2008, 11:51:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Mam problem następujący - piszę aktualnie prywatne wiadomości dla użytkowników. Komunikaty systemowe wysyłane do użytkowników będą bazować na właśnie PW. Chcialbym sobie zapisać szablony jednego z takich komunikatów i przekazywać je do modelu, niestety nie wiem jak w kontrolerze wstawić dane do szablon i przypisać go do zmiennej. W tym wypadku szablon jest widokiem aktualnej akcji. Metoda
wywołuje ponownie aktualną akcję i wszystko wpada w nieskończoną pętlę. Ktoś może wie jak to zrobić? ja w akcji używam $this->getPartial(); do tej metody podajesz nazwę partiala i podajesz parametry. treść tego partiala mogę swobodnie zapisać w bazie jako treść prywatnej wiadomości do użytkownika. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie, tylko w marcu tamtego roku nie było tych (komponent też tak można) funkcji.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:52 |