![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Chciałbym zrobic na mojej stronie DODAWANIE ULUBIONYCH STRON przez użytkowników strony czyli ktoś ma do polecenia fajną strone czyli podaje do niej link a pod spodem opis tej strony tylko że jak wyśle tą strone to żeby ona była od razu widoczna u mnie na stronie no i żeby się dało przejśc na tą strone poprzez kliknięcie w adres. Dzięki i pozdro
Powód edycji: dodanie tagu ~Cienki1980
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
No ale w czym masz problem? Tworzysz tabelę w bazie danych, ew. plik tekstowy. Potem formularz z dodawaniem, a potem skrypt wyświetlania. Gdzie jest problem?
|
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
No właśnie w tym że ja matoł jestem i tego nie potrafie zrobić a że to proste to ja bardzo dobrze weim o tym
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
To się czegoś naucz. Przeczytaj najprostszy kurs PHP, popróbuj. Nikt Ci tu gotowego rozwiązania nie da.
Kobiecie też powiesz, że jesteś matoł i żeby seks uprawiała za Was obojga? Ten post edytował Wieviór 13.03.2008, 16:32:01 |
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hehe dobre
No może nie gotowca i się ucze tylko narazie przerabiam skrypty które ściągne z neta tak żeby mi pasowały a swojego jeszcze nie zrobiłem bo też mi czasu brakuje Ale dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz tak tworzysz tabele strony a w niej:
id, adres, opis tworzysz formularz z action="dodaj.php" a w nim dwa pola:
oraz pole textarea z name="opis" tworzysz plik dodaj.php a w nim kod który doda Ci strone do bazy poprzez polecenie:
pożniej tworzysz plik np wyświetl.php do którego pobierzesz wyniki z tabeli gdzie masz te adresy z opisami, poprzez polecenie:
I to na tyle, teraz złóż sobie to w całość i gra, oczywiście filtruj dodawane jak i pobierane dane aby niebyło złośliwego kodu. Prościej nieda się tego opisać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował ExPlOiT 13.03.2008, 17:00:38 |
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
A bez bazy danych da sie?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |