![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam...
Mam uciążliwy problem bo Mozilla zapisuje mi ustawienie css mojej strony jak zmienię coś w css to to nie działa w Mozilla będzie to działać dopiero jak wykonam Narzędzia>>Wyczyść Prywatne Dane>>Pamięć Podręczna Kumpel wszedł na moją stronę wyszedł ja zmieniłem w css rozmiar czcionki ,wszedł jeszcze raz i była taka sama jak była przed zmienieniem a jak wyczyścił pamięć podręczną i wszedł jeszcze raz to dopiero się zmieniło... czemu tak jest?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Ten post edytował krzychu0808 8.03.2008, 14:05:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyczyść cache przeglądarki i zobacz jaki będzie tego efekt, jak też tak miałem ale naprawiłem czyszcząc cache przeglądarki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 2 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Pogorzelica Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No po wyczyszczeniu jest wszystko ok... ale to jest uciążliwe bo jak ktoś wejdzie teraz na moja stronę ja wprowadzę zmiany w css a on se wejdzie za 2-3dni to ich nie zobaczy ;/ i będzie się stronka sypać mu ;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz napisać np jakiś skrypt który po wejściu na strone wyczyści cache przeglądarki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo od tego jest cache... Po co robić cache, jeżeli potem przeglądarka miałaby z niego nie korzystać?
Jak chcesz odświerzyć stronę, ale bez używania cache, przytrzymaj shift. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wyrzuca mi:
Po Zastosowaniu:
A ma ktoś może inny sposób (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) To jak to rozwiązują inni użytkownicy którzy mają wiele wejść dziennie na stronie i zmienią coś i nagle wszyscy co byli już na tej stronie i mają strona w cache.. Po zmianie w css im się sypie wszystko bo wczytuje stare css z cache. Ten post edytował krzychu0808 8.03.2008, 20:41:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 36 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzuca mi:
Nie można wysyłać nagłówków w momencie gdy kod HTML został już wysłany do użytkownika. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyrzuca mi:
Po Zastosowaniu:
A ma ktoś może inny sposób (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) To jak to rozwiązują inni użytkownicy którzy mają wiele wejść dziennie na stronie i zmienią coś i nagle wszyscy co byli już na tej stronie i mają strona w cache.. Po zmianie w css im się sypie wszystko bo wczytuje stare css z cache. Wrzucają css pod inną nazwą przykładowo: style.1.0.css I na stronie zmieniają odnośnik, żeby odwoływał się do nowego pliku. Nowej wersji w cache nie ma, więc będzie pobrana z serwera. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod, który Ci napisałem musisz wykonać przed wysłaniem jakiejkolwiek treści do użytkownika (na samym początku pliku).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.09.2025 - 10:51 |