![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 4 Dołączył: 6.02.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Plik Formularzu Rejestracji...
A to jest plik acion
A teraz mysql
A to mój Kochany błąd : Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /var/www/sites/yoyo.pl/b/i/biznestest/rejestr.php on line 2 Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /var/www/sites/yoyo.pl/b/i/biznestest/rejestr.php on line 3 Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be established in /var/www/sites/yoyo.pl/b/i/biznestest/rejestr.php on line 3 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /var/www/sites/yoyo.pl/b/i/biznestest/rejestr.php on line 5 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /var/www/sites/yoyo.pl/b/i/biznestest/rejestr.php on line 5 Zostałe¶ zarejestrowany poprawnie,możesz się zalogować..._uacct = "UA-1482806-8"; urchinTracker(); ![]() Ten post edytował Rash 6.03.2008, 20:05:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
popraw
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 4 Dołączył: 6.02.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Teraz łączy się dodaje tylko id a hasła nie dodaje do bazy :/
Ani loginu ;PP tak to wygląda |1|pusto|pusto| To ktoś pomoże...Chce jeszcze dzisiaj ten skrypt napisać ![]() Ten post edytował Rash 6.03.2008, 20:23:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
POPRAWIONE ![]() Ten post edytował Piniek 6.03.2008, 20:45:57 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienne odbierasz za pomocą post prawda? Czyli zmienne to nie będzie tylko '$login', '$haslo'. No chyba, że masz register_globlas -> on?
Kod $login = $_POST['login'];
$haslo = $_POST['haslo']; -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
Zrób to, a osiągniesz sukces. |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A nakierował by mnie ktoś na Skrypt Logowania...Wogule nie wiem jak się za to zabrać :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o sesjach
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 21 Dołączył: 1.09.2006 Skąd: Edinburgh Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj sobie np:
http://php.webhelp.pl/index.php?id=105&...php&ac=read http://4programmers.net/PHP/Prosty_skrypt_logowania oraz dziesiątki innych: http://www.google.com/search?hl=pl&q=s...t+logowania+PHP |
|
|
![]()
|
|
Sorry ale chce go sam napisać...Wogule nie chce czytać innych
![]() |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przecież nie chodzi o kopiowanie, tylko czytanie przykładów by samemu potem napisać. Jak inaczej mam Cię nakierować?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 21 Dołączył: 1.09.2006 Skąd: Edinburgh Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie. Chodziło mi o to, byś obczaił ogólny mechanizm i później napisał coś w ten deseń. Najlepsza nauka na przykładach.
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie chodzi mi o skrypt który autoryzuje użytkownika zapisanego w bazie...mam zapisanego np: stefan...i chce że po zalogowaniu z formularza sprawdziło na pętelce haslo i login
![]() |
|
|
![]()
|
|
To przejrzyj te linki - naprowadzą Cię.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to robię tak...
admin_is_login()
Przy okazji może ktoś spojrzy na to i poprawi ewentualne błędy. -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
Zrób to, a osiągniesz sukces. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:11 |