![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chciałem zrobić bibliotekę - dla divów drag & drop
wygląda to wszystko tak CZEŚĆ I - dodawanie usuwanie zdarzeń właściwie niepotrzebna w temacie, ale jakby komuś się miało przydać, to jest tutaj całość
CZĘŚĆ II - właściwy drag & drop
przykład wywołania //np na onload dragNdrop.initElement('div_1'); dragNdrop.initElement('div_2'); o ile pod FF działa to pod IE przywiesiłem się w miejscu dragNdrop.currentDiv = this.id; chcę aby na mouseDown funkcja która gdzieś tam wcześniej została przypisana do tego diva odebrała id tego diva i aby wszystkie przeliczenia funkcje itd odnosiły się do tego diva, a nie np do ostatniego zainicjalizowanego pod IE this.id to undefined i nie mam pojęcia jak zrobić aby było dobrze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem to uruchomić w ogóle, pod ff, między innymi tak:
Kod function startxxx() { dragNdrop.initElement('div_2','div_1'); } Ale mi nie działało, powiedz co robię(ew. wklej działające wywołanie) źle to postaram się pomóc:) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązanie problemu
w eventMouseDown : function() zamiast samego dragNdrop.currentDiv = this.id; należy użyć dragNdrop.currentDiv = this.id; if(!dragNdrop.currentDiv || typeof dragNdrop.currentDiv =='undefined') dragNdrop.currentDiv = window.event.srcElement.id; Odpowiadając lord_t 1 - DIVY - muszą mieć position : absolute 2 - ze względu na moje przywieszenie z IE nie zrobiona jest jeszcze obsługa dragNdrop.initElement('div_2','div_1') czyli że DIV_2 jest ruchomy tylko w zakresie DIV_1 bez podawania drugiego argumentu dragNdrop.initElement('div_2') DIV_2 jest ruchomy w zakresie całego obszaru widocznego |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:25 |