![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym określić mniej więcej wysokość bloku tekstu pobranego z bazy (pole mediumtext).
Myślałem nad nl2br() i policzeniem <br />, jednak czasem może być kilka linijek bez załamania. Może macie jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 17 Dołączył: 18.07.2007 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może określ po co Ci to to będzie łatwiej coś wymyślić
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym określić mniej więcej wysokość bloku tekstu pobranego z bazy (pole mediumtext). Myślałem nad nl2br() i policzeniem <br />, jednak czasem może być kilka linijek bez załamania. Może macie jakieś pomysły? A po co jest Ci takie coś? Na myśl przyszło mi po prostu zliczenie ile znaków wchodzi na jedną linię w Twoim boxie, zliczenie znaków w tekście pobranym z bazy no i podzielenie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, że jeśli jest za dużo tekstu, to ma się przenieść na drugą stronę. Jest zmienna $height i z nią bym porównał wysokość.
LonelyKnight, a jeśli w linijkach będą zdania nie do końca wiersza i załamanie <br />, to chyba po policzeniu znaków może się zdarzyć, iż wyjdzie, że są 4 linijki, a w rzeczywistości np. 6. Czy się mylę? dzięki i pzdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, że jeśli jest za dużo tekstu, to ma się przenieść na drugą stronę. Jest zmienna $height i z nią bym porównał wysokość. LonelyKnight, a jeśli w linijkach będą zdania nie do końca wiersza i załamanie <br />, to chyba po policzeniu znaków może się zdarzyć, iż wyjdzie, że są 4 linijki, a w rzeczywistości np. 6. Czy się mylę? dzięki i pzdr No to licz znaki i <br/> Jakąś tam przybliżoną wartość dostaniesz ale pewnie nie będzie to dokładne. Nie mam pomysłu jak to inaczej zrobić. |
|
|
![]()
|
|
W każdym razie dzięki, będę kombinował (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:41 |