![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam od dłuższego czasmu męcze się z ustwieniem tekstu na stronie. Gdy ustwie pod FF w odopiwedniej lini to znowu w IE jest on przesunięty. Szukam ale nie moge znaleźć odpowiedzi jak to zrobic. Proszę o jakąś pomoc.
Nie wiem czy dobrze pozycjonuje tekst jeśli robie coś źle to proszę o wskazówki.
Powód edycji: poprawiłem bbcode (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trudno, powiedzieć, bo nie wiadomo gdzie jest <p>. Zgaduję, że w "tresc", więc albo mamy do czynienia z bugiem "float" w IE (elementy z floatem są przesunięte o 3 piksele), albo różne margin i padding, których nie ustaliłeś dla <p>, a powinieneś.
Może to pomoże, choć całość i tak według mnie sprowadzi się (ostatecznie) do konieczności stworzenia alternatywnego arkusza stylów dla IE. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzięki a jeszcze pytanko w jaki sposob zapisać ten alternatywny arkusz na IE żeby w zależności od przeglądarki był pobierany odpowiedni arkusz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 15.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
<!--[if IE]><link rel="stylesheet" href="ie.css" type="text/css" ><![endif]--> |
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki za pomoc spróbuje to zrobić bo już mam doscy IE. Jeszcze raz dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 08:45 |