![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 3 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w zaleznosci od wartosci zmiennej $zadan, wyswietla mi sie odpowiednia liczba input'ow. Teraz nie wiem jak napisac INSERT do bazy zeby wrzuci te dane do tabeli.. Tabela ma kolumny id_zad (auto increment), tresc_zad, termin_zad
dzieki za pomoc pozdrawiam |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rozumiem, że każdy następny input to ma być nowy rekord, tak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 3 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
No to generalnie tak jak robiłem pętlę for dla wyświetlania kolejnych inputów, tak samo robisz pętlę for dla wstawiania rekordów do bazy. Najlepiej zrób tak:
Każdy kolejny input nazywaj kolejną liczbą: input_1, input_2, input_3. Potem daj pętlę for opartą na $zadań, w środku dopisuj tekstowo zapytanie w zmiennej $sql. Dopiero jak skończy się pętla, zrób mysql_query(), w ten sposób tylko raz będziesz ładował do bazy. |
|
|
![]()
|
|
moglbys napisac jak bedzie wygladac mniej wiecej ta petla, bo nie umiem sobie z tym poradzic... :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił tak:
Najpierw trzeba trochę zmienić formularz: Potem przetwarzamy tablicę $_POST['zadania']:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:00 |