![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--gomu-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
mam taki skrypt: Kod <? if ( basename($_SERVER['HTTP_REFERER']) == "podstrona.html" ) { $plik="1.gif"; } orif ( basename($_SERVER['HTTP_REFERER']) == "nastepna_podstrona.html" ) { $plik="2.gif"; } else { exit; } header('Content-Type: image/jpg'); header('Content-Length: '.filesize($plik)); readfile($plik); exit; ?> Niestety nie dziala i wydaje mi sie ze powodem niewidocznosc zmiennej $plik poza klamrami.. jesli tak to jak to naprawic? Z gory tnx za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 12 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadeklaruj ją na początku jeśli kod dotyczy tylko funkcji - zalecane lub dodaj klauzulę global jeśli potrzebujesz ją w całym pliku.
Pozdrawiam Inti |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
zadeklarowalem na poczatku, ale nic to nie dalo, jak wyglada ta klauzula?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 12 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Niestety nie dziala Czyli co? Nic sie nie pokazuje, dostajesz parse errory czy co?Jak dla mnie to masz parse errory, bo niby co to jest: orif Nie ma czegos takiego, jest: elseif http://pl2.php.net/manual/en/control-structures.if.php http://pl2.php.net/manual/en/control-structures.elseif.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Swoją drogą, na te orif nawet nie spojrzałem
![]() |
|
|
--gomu-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Yyy, jasne nie ma orif, a zadeklarowanie ma poczatku wystarczy
![]() tnx |
|
|