![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem, gdyż mam formularz w formularzu i chciałbym zablokować w jednym polu klawisz enter ponieważ, gdy wpiszę coś w to pole i nacisnę enter wysyła sie nie ten formularz. Da się coś takiego zrobić, jeśli tak, to proszę o jakieś wskazówki, gdyż jak narazie js to dla mnie nowość. Pozdrawiam Ten post edytował puz219 20.01.2008, 12:38:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sekcji head wstaw:
Kod <!-- Start Script Example --> <script LANGUAGE="JavaScript"> <!-- Begin function onKeyPress () { var keycode; if (window.event) keycode = window.event.keyCode; else if (e) keycode = e.which; else return true; if (keycode == 13) { alert("Please Click on the Submit button to proceed"); return false } return true } document.onkeypress = onKeyPress; // End --> </script> <!-- End Script Example --> i przyklad uzycia Kod <!-- Start Script Example Visualize -->
<p>Try hitting <b>Enter</b> to continue...</p><br> <form name="buttons" method="post"> <input type="text"> <input type="submit" value=" Submit "> </form> <!-- End Script Example --> -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:27 |