![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy wiecie może jak skopiować zawartość bazy danych z jednej do drugiej?? (np. mam bazę danych "baza1" i chce skopiować wszystkie jej rekordy do bazy danych "baza2"). Wie ktoś może jak to zrobić w php?? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam North |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak masz phpmyadmin to poszukaj w nim opcji exportowania ...a adalej bedziesz wiedzial....
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tylko ja chce zrobić coś takiego w php - bez udziału innych skryptów
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może bez udziału skryptów - tylko mysql ? Jeśli jest to możliwe to chętnie się dowiem jak - może sheduler ?
-------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
tzn miałem na myśli że bez udziału jakiś innych skryptów prócz swoich;) chce zrobić sobie narzędzie do archiwizacji
danych - uruchamiane co jakiś czas z crona... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wykonujesz zapytanie SHOW TABLES i kopiujesz wynik do tablicy w PHP.
2. Pętlą przejeżdżasz wszystkie tabele jakie masz i do każdej wykonujesz zapytanie SELECT * FROM tabela. Kopiujesz wyniki do tablic PHP znów. Stosujesz mysql_fetch_array() lub mysql_fetch_assoc(), aby mieć też nazwy kolumn zapisane (zapiszą się w indeksach). 3. Masz na poziomie PHP wszystkie tabele i ich zawartość. 4. Wybierasz inną baze za pomoca mysql_select_db(). 5. Jeśli masz już utworzone wszystkie tabele, wykonujesz odpowiednie zapytania INSERT lub UPDATE (może się przydać klauzula IF EXISTS, a moze też DELETE FROM tabela). Generalnie, trochę roboty z tym jest. Może poszukaj gotowca w necie (nie wiem, czy masz szanse na znalezienie, ale na logikę to ktoś kiedys mógł wpaść na identyczny pomysł ![]() Ten post edytował Hazel 19.01.2008, 17:35:26 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:21 |