![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem ze to temat częściej niż co innego powtarzany, ale przeszukując skrypty i porady nigdzie nie znalazłem mnie interesującego rozwiązania, więc postanowiłem sie tutaj spytać o jakiś drogowskaz.
A więc sprawa wyglada nastepująco: pole logowania znajdują sie w lewej czesci stronki. pod nią są dostępne pola i własnie chcę aby część była dostępna dla zalogawnych a część dla ogolu. w kolejnych stronach również mamy do czynienia z plikami dla zalogowanych jak i dla gości. Czy istnieje jakaś możliwośc aby wyodrębnić jaka część ma byc widoczna dla zalogowanych uzytkowników a jaka dla gości (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Wiem ze istnieje "brzydka " opcja utworzenia plików ogolnie dostępnych oraz specjalnych dla zalogowanych, ale taka opcja spowodowałaby stworzenie kilku kolejnych plików,czego z abardzo nie chce robić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 3 Dołączył: 9.02.2006 Skąd: moree.webd.pl Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pewnie ze się da umnie na www zrobiłem sobie tak
w tabelce arty zrobiłęm dodatkowy "POKAZ " i jak dodaje artykuł do bazay danych to mam inputa i tam wpisuje np 0 ,1 0 to dla wszystkich a 1 do zarejestrowanego, i dodaje mi się ten rekord a puzniej przy wyswietlaniu artykułów sprawdzam ifem czy jest równa 1 jęsli tak to pokazuje komunikat Proszę się zalogować (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) , ja mam coś takiego zrobionego w pliku co wyświetla arty
Ten post edytował kt1 17.01.2008, 07:34:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
session_register" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Cytat("manual") Uwaga! Jeśli skrypt ma działać niezależnie od ustawienia register_globals, niezbędne jest użycie tablicy $_SESSION, jako że elementy $_SESSION są atomatycznie rejestrowane. Jeśli skrypt korzysta z session_register(), nie będzie on działać w środowisku z wyłączoną dyrektywą register_globals. Cytat("manual") Notatka: Jeśli użyta została tablica $_SESSION (lub $HTTP_SESSION_VARS dla PHP 4.0.6 lub starszych), do sprawdzenia czy zmienna została zarejestrowana w sesji należy użyć funkcji isset() na tablicy $_SESSION.
Ten post edytował Kicok 17.01.2008, 17:57:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:43 |