![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam baze w pliku txt, Jak moge ja otworzyc poprzez Start, uruchom, cmd, dalej loguje sie na mysql i nie wiem za pomoca jakiej komendy wyswietlic baza.txt /prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) mam baze w pliku txt, (...) dalej loguje sie na mysql (...) musisz się zdecydować, czy masz dane w pliku txt czy też w bazie MySQL, bo to jest spora różnica. Jeśli masz to w pliku to dane możesz przejrzeć np za pomocą takich funkcji file_get_contents() lub file() a jeśli jest to baza MySQL to musisz mieć na nią namiary. Dla Ciebie skoro się zalogowałeś to w zasadzie już tylko wystarczy nazwa bazy danych i znajomość struktury (czyli tabel): Kod komendy:
mysql> use <nazwa_bazy_danych> mysql> select * from <nazwa_tabeli> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedy wpisuje
mysql> file('x.txt'); lub mysql> file('C:\Program Files\xamp\xampp\mysql\bin\x.txt'); to pojawia mi sie blad ERROR 1064 (42000): You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'file( 'C:\Program Files\xamp\xampp\mysql\bin\xs.txt')' at line 1 mysql> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
acha
Komunikat mówi Ci, że błąd jest w samym pliku txt. Nie jestem pewien czy aby poprawny plik SQL próbujesz załadować. Może wklej kilka pierwszy linii pliku do tego wątku. Być może na tej podstawie uda się coś poradzić na Twój problem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 12:54 |