![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2003 Skąd: Żory / K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma ktoś jakiegoś ebooka o Linuksie, o jego rozwiązaniach (systemy plików, układy katalogów), konfiguracji (demonów, urządzeń) itp. Stawiam mały serwerek, potrzebuję takich informacji, aby się szybko z nim uporać, a nie chcę w ciemno kupować książek. Byłbym wdzięczny za cokolwiek na temat.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a słyszałeś o metodzie lerning by doing ?
http://www.linuxweb.cyb3r.org/ i oczywiście man, man i jeszcze GNU info (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bede zakladal nowego tematu dlatego OT:
mial ktos kiedys stycznosc z Lindowsem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [WR"][...] szybko z nim uporać [...]
Obawiam sie, ze szybko sie nie da... :wink: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie bede zakladal nowego tematu dlatego OT:
poczytaj sobie topici na forum do którego link zapodałem, tam na forum alternative albo szukaj.
mial ktos kiedys stycznosc z Lindowsem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
nie dotykaj lindowsa patykiem !! kosztuje kocie i po instalacji podstawowych pakietow sciaga z sieci gb danych !! nie oplaca sie ... to samo ma np mandrake ... cya |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2003 Skąd: Żory / K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, spoko Jabol - chcę być po prostu przygotowany. Myślałem, że jakieś polskie podacie, ale trudno - sam też już coś znalazłem: konfiguracja sieci + samba (skany z książek do pdfa) o to głównie mi chodziło.
A jaką dystrybucję polecacie? Liczą się możliwości, wygoda konfiguracji i dostępność oprogramowania (taki programik p2p typu DC czy Shareaza potrzebowalbym). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat mial ktos kiedys stycznosc z Lindowsem?
O Lindowsie czytałem kiedyś w CHIPie i w skrócie można opisać go tak: zawiera wady Windowsa i Linuxa, ale prawie żadnych zalet obu systemów. Lepiej sobie Mandrake zainstaluj... |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat mial ktos kiedys stycznosc z Lindowsem?
O Lindowsie czytałem kiedyś w CHIPie i w skrócie można opisać go tak: zawiera wady Windowsa i Linuxa, ale prawie żadnych zalet obu systemów. Lepiej sobie Mandrake zainstaluj... ok, zostalem przekonany :wink: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:00 |