![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam 3 strony x.php, y.php i z.php w pierwszej stronie x.php wypełniam formularz który wysyła część danych do strony y.php w której uzupełniamy inne dane i wysyła je do z.php i teraz mam pytanie jak przesłać z x.php do z.php jedną wartość którą nie wykorzystuję w y.php np. $_POST['test'];
Ten post edytował tomasz_po 4.01.2008, 09:37:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podejrzewam, że coś na ten temat już było na forum.
Jedno z najbardziej prostych rozwiązań to przekazywanie danych do formatki, czyli w Twoim przypadku idea wygląda tak: x.php: y.php: z.php:
oczywiście jest to najbardziej prosta metoda, nie powiedziałem, że najlepsza (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jest mozliwosc bezposredniego przekazania posto z x.php do z.php bez wlaczania w to pliku y.php ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli po drodze ma być jeszcze plik y.php to nie da się tego zrobić.
Chyba, że chcesz plik y.php ominąć to po prostu zmień plik x.php na: ale uwaga, strona z y.php nie wyświeli się i dane z tej strony w tym przypadku nie wyświetliły by się |
|
|
![]()
|
|
No własnie mnie by interesowało coś takiego że z x.php 3 zmienne leca do y.php, a ta jedna odrazu do z.php i dopiero przy przesłaniu formularza y.php do z.php wszystkie zmienne byly by razem. Bo tą metodę z hidden znam.
|
|
|
![]()
|
|
w takim razie nie ma takiej możliwości, ewentualnie jeśli koniecznie nie chcesz używać hidden to możesz użyć sesji, czyli w pliku y.php i z.php są potrzebne zmiany:
y.php: i potem odebranie w z.php:
Ten post edytował Cezar708 4.01.2008, 10:25:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 10:54 |