![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w bazie 2 tabeli:
oraz tabela:
Chcę pobrać dane z tabeli "tabela_jeden", ale pod warunkiem, że pola "id_dwa" są równe w obu tabelach, a dodatkowy warunek, że pole "ostatniPunkt" (zawiera dane w formacie np 2008-01-02 08:23:18) nie jest starszy niż np jakaś tam data. Robię coś takiego: SELECT pz.id_jeden, pz.nr_ew FROM polec_zaplaty pz, punktacja p WHERE pz.id_dwa = p.id_dwa AND UNIX_TIMESTAMP(p.ostatniPunkt) <= UNIX_TIMESTAMP('2007-12-22 21:56:12') ORDER BY pz.id_jeden ... i zwraca mi wszystkie rekordy z bazy, jak próbuję zmieniać datę, to nic z tego (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) gdzie jest błąd? Ten post edytował miedzna 3.01.2008, 14:57:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robię coś takiego:
generalnie zakładając, że polec_zaplaty to tabela_jeden i punktacja to tabela_dwa to wszystko jest w porządku. Jeśli zwraca Ci wszystkie rekordy z bazy to oznacza, że wszystkie spełniają warunek zapytania... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to chodzi, że nie wszystkie, są bardzo różne daty z kilkumiesięcznymi odstępami, więc jak zmieniam datę, to ciągle jest taka sama liczba rekordów. Podejrzewam, że chodzi o UNIX_TIMESTAMP i format zapisu daty '2007-12-22 21:56:12', coś tu moim zdaniem nie gra, ale nie wiem co.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, w zasadzie jeśli chcesz tylko porównać daty to nie musisz używać UNIX_TIMESTAMP, lub ewentualnie możesz sprawdzać tylko te, które mają daty (nie wiem czy jest Ci to potrzebne), na końcu możesz trochę zmienić zapytanie (kolejność warunków, choć nie wiem gdzie ile będzie danych)
sprawdź jak Ci pójdzie to:
w zasadzie również powinno zadziałać |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 23:03 |