![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Chciałbym na swojej stronce zamieścić odliczanie (dni, godziny, minuty, sekundy) do konkretnych dat, które się zmieniają w momencie jej przekroczenia. Czyli np w chwili obecnej chciałbym odliczać do 2008-01-15 do godziny 20:00:00, a po tej godzinie zeby odliczanie bylo juz do 2008-01-28 do godziny 20:00:00. Daty wyciagam z bazy MySQL. Grzebie i grzebie i wygrzebać się z tego nie mogę - czy ktoś może mi podać jakieś propozycje rozwiązania? Pozdrawiam, Wojtek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 13 Dołączył: 7.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hasło dla google: javascript date countdown
http://www.google.pl/search?num=100&hl...=Szukaj&lr= http://www.computerhope.com/j6.htm itd ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czytałeś moje pytanie? Skrypt jest prosty - problemem jest dla mnie przekazanie do skrytpu daty wyciagnietej z bazy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 13 Dołączył: 7.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Pobierasz sobie najbliższa datę z posortowanej bazy danych
2. Jeżeli pobrana data jest mniejsza nic time() to kasujesz ją z bazy. Możesz też zamiast kasowania pobierać najbliższą datę ale zawsze większa nic time() 3. Wyświetlasz countdown skryptem np: z podanej strony, wstawiając w odpowiednie miejsce datę z bazy danych. Czy jakoś jeszcze mogę pomoc? |
|
|
![]()
|
|
Chodziło mi o komunikacjeę php - js i przekazywanie zmiennych. Zrobiłem to wykorzystując pola hidden. JS juz dziala ale mam problem z poprawnym dzialaniem funkcji.
<script TYPE="text/javascript" LANGUAGE="JavaScript"> function dataCompare(){ // funkcja document.getElementById('odliczanie').innerHTML='<center><b><font size=2 color=#FF0000> Do wybranej daty pozostało:</font><font size=3 color=#000000><br><br>'+days+" dni<br>"+hours+" godzin<br>"+mins+" minut<br>"+secs+" sekund<br></font></b></center>"; setTimeout('dataCompare()',1e3);} onload=function(){dataCompare();} } </script> a następnie juz na stronce: <div id = "odliczanie"></div> Nic sie nie pokazuje :/ Co jest nie tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego w linii z
Kod setTimeout('dataCompare()',1e3);} jest na koncu zamkniecie klamry? To raczej nie ma wiekszego sensu. Jezeli to ma byc zamkniecie funkcji, to ta klamra na samym koncu jest niepotrzebna. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 01:09 |