![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Yamamoto- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Stworzyłem skrypt mający na celu robienie stringów z pliku dane.txt.
Cały problem polega na tym, że aby ten skrypt działał, musi mieć obok siebie plik dane.txt. Chciałbym umieścić skrypt na serwerze i mieć możliwość importowania do niego danych z dysku usera. Czy pomoże mi ktoś z tym? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Może najpierw pokaż, że wogóle sam próbowałeś? Gotowców nie dajemy, zwłaszcza, że upload plików to nie jest jakaś skomplikowana sprawa.
|
|
|
-Yamamoto- |
![]()
|
Goście ![]() |
Takie coś, ale ja nie chcę, by mi to wchodziło na serwer, tylko żeby od razu konwertował. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
To tak sie nie da - musisz najpierw uploadować na serwer.
|
|
|
-Yamamoto- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale jeśli tych plików będzie dużo, to jak skrypt połapie się który ma generować?
|
|
|
![]()
|
|
Dlatego musisz napisać mechanizmy zabezpieczające przed takimi sytuacjami. Stworzyć sposób nazywania plików na serwerze (np. dane_001.txt itd.) i powiązać dany plik z danym użytkownikiem. Można to zrobić np poprzez cookies, albo sesję, albo poprzez jakiś wpis w bazie danych. Możliwości jest sporo.
Pozdrawiam. |
|
|
-Yamamoto- |
![]()
|
Goście ![]() |
No ale ja sięna tym nie znam. ^^ Możesz mi takie coś zrobić?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 19:29 |