![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--wwojteko-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam problem ze stronką, zrobiłem menu w PHP takie:
No i mam problem bo odwoluje sie w linkach do podstron przez lub też przez i mi strona się nie przeładowuje ciągle pozostaje strona startowa. Na lokalu działa na innym serwerze działa....więc to musi być jakieś ustawienie serwera.... tylko co trzeba zmienić i czy da się coś zrobić z moejej strony w kodzie żeby to działalo. Proszę o pozmoc Pozdrawiam!
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj moze zamiast $id dac $_GET['id'] .
Ten post edytował maziak 26.12.2007, 00:32:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--wwojteko-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wielkie dzięki, działa teraz prawidłowo. A czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego tak się dzieje? Czy, żeby nie stosować tego
to trzeba coś włączyć na serwerze? czy poprostu lepiej się pilnować i zawsze stosować metodę GET przzy CASE ? Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest metoda tylko tablica z argumentami przesylanymi przez URL. Mozna to ominąć, ale jest to staromodne i mało bezpieczne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chodzi o register_globals ale zostaw tak jak jest bo wtedy strona jest podatniejsza na ataki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:32 |