![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
W symfony mam mały problem - dodam że dopiero zaczynam używać tego frameworka. Otóż mam sobie takie akcje:
Chodzi mi tutaj o metodę executeShow() - jest jakaś gotowa metoda modelu która by mi zwracała artykuł z pobranej listy bez tworzenia drugiego zapytania? Jeśli dam
To automatycznie do bazy pójdzie kolejne zapytanie. Ten post edytował Ziels 25.12.2007, 17:03:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taką funkcjonalność zawiera propel 1.3. Jednak ja zostawiłbym model a zastanowiłbym się czy dla każdej akcji potrzebne Ci jest pobieranie całej tabeli w metodzie preExecute();. Przecież wydajniej jest pobrać dla akcji show, edit etc... tylko jeden rekord. Nawet dla ewentualnej akcji list lepiej jest pobrać tylko kilka artykułów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie to jest taki projekt testowy w którym chciałem osiągnąć funkcjonalność jakby mini-cmsa
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest plugin do wersji 1.3. Do tego menu to polecam uzyc komponent.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez przesady z tą optymalizacją. Wszystko jest dobrze puki nie tworzysz nieczytelnego kodu a tu właśnie to robisz. Jedno zapytanie nie zbawi świata.
Tak jak napisał destroyerr najlepiej dla menu, komponent i tam pobierz artykuły. -------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 22:28 |