![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki formularz html:
chce sprawdzić teraz jakoś czy jest coś wpisane w textaree, jeśli tak to przejść do następnej strony, a jeśli nie to wyświetlić komunikat o błędzie. Dodałem taką jave:
ale niestety nie działa to do końca tak, jak powinno... ![]() Wie ktoś może co zrobić żeby to zadziałało?? w sumie ten tinny to jest zwykły textearea to chyba mam błąd w javie nie?? z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam North Ten post edytował northwest 24.12.2007, 13:52:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie widze żebyś zakończył znacznik form (</form>)
2. Prawidłowy js Kod function checkform () { if (document.intzzz.cv__int_zainteresowania.value == "") { alert( "Wypełnij pole zainteresowania"); return false; } else if (document.intzzz.cv__int_kursy.value == "") { alert( "Wypełnij pole kursy" ); return false; } else { return true; } } 3. onsubmit="return checkform ()" Kod <form name="intzzz" action="http://www.aaaa.pl/b.php" method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data" ACCEPT="image/jpeg" onsubmit="return checkform ()"> Sprawdzone. Działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 23:00 |